Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι γιατροί -Τι συζήτησαν με τον υπουργό Υγείας - iefimerida.gr

Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι γιατροί -Τι συζήτησαν με τον υπουργό Υγείας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πρόθεση των γιατρών να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις εφόσον δεν βρεθούν άμεσα λύσεις στα προβλήματα του κλάδου, εξέφρασε σήμερα στον υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη, το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ).

Οι γιατροί ζητούν να τεθεί σε εφαρμογή η επιβολή πλαφόν ανά πάροχο για διαγνωστικές εξετάσεις καθώς και την άμεση καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου ανέφερε στον κ. Βορίδη ότι θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις όλοι οι εργαστηριακοί ελεύθεροι επαγγελματίες ιατροί που έχουν συμβληθεί με τον ΕΟΠΠΥ, εφόσον δεν δρομολογηθεί άμεσα η εφαρμογή του πλαφόν ανά πάροχo και γεωγραφική περιφέρεια για διαγνωστικές εξετάσεις, και τόνισε ότι «η μη εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου θα έχει ως συνέπεια την εύνοια μόνο των μεγάλων αλυσίδων, ενώ τα μικρά εργαστήρια θα κινδυνεύουν να κλείσουν».

Ο υπουργός Υγείας, Μ. Βορίδης, δεσμεύτηκε, σύμφωνα με τον ΙΣΑ, ότι άμεσα θα εκδώσει τη σχετική Υπουργική Απόφαση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ