Θετικό κλίμα αλλά χωρίς συμφωνίες στη συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ - iefimerida.gr

Θετικό κλίμα αλλά χωρίς συμφωνίες στη συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για θετική διάθεση για διάλογο έκαναν λόγο, μετά την ολοκλήρωση της δίωρης τους συνάντησης ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας και ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Η συνάντηση των αντιπροσώπων των δύο κομμάτων πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ στη Βουλή.

Στην εν λόγω συζήτηση υπήρξαν συγκλίνουσες άλλα και αποκλίνουσες μεταξύ των δυο κομμάτων, ενώ και οι δύο πλευρές εξέφρασαν τη διάθεση νέας συνάντησης.

Δήλωση του Γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Βίτσα

Όπως τόνισε ο κ. Βίτσας, «από τη μεριά μας, ως ΣΥΡΙΖΑ, συζητήσαμε εξαντλητικά σε ορισμένες περιπτώσεις και τα 12 σημεία που έβαλε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, όπως και ο σύντροφος Αλέξης Τσίπρας στη δικιά του επιστολή. Επισημάναμε ότι για μας το βασικό ζήτημα, το κυρίαρχο ζήτημα είναι να σταματήσει αυτή η πολιτική της μνημονιακής κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου και να προχωρήσουμε με δημοκρατικό δρόμο, και αυτό το πράγμα σημαίνει όσο το δυνατόν ταχύτερα και με όλους τους τρόπους, προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία». Επιπλέον, ο κ. Βίτσας συμπλήρωσε: «Θεωρούμε απαραίτητο σε αυτή τη λογική να συγκροτηθεί ένας μεγάλος κοινωνικό-πολιτικός συνασπισμός, ο οποίος θα δοκιμαστεί και θα παράσχει εγγυήσεις για την κυβερνητική πλέον, πορεία, πάνω σε συγκεκριμένα μέτωπα, όπως οι αιγιαλοί, τα δάση, το ασφαλιστικό, οι περικοπές συντάξεων και τα ζητήματα Δημοκρατίας».

Ο κ. Βίτσας σημείωσε πως τα σενάρια τα οποία προσπαθούν να αναπαραγάγουν εξουσιαστικούς μηχανισμούς και πρόσωπα, όπως και να διαμορφώσουν αναχώματα σε ένα κοινωνικό κύμα ανατροπής, δεν αφορούν τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει και θα προχωρήσει την επιτυχημένη του πορεία έχοντας σαν στόχο και προσανατολισμό τις κοινωνικές ανάγκες, τις ανάγκες του ελληνικού λαού και τις αναγκαίες αλλαγές σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και ευρωζώνης» κατέληξε ο γραμματέας του κόμματος.

Δήλωση του γραμματέα της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλου

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο γραμματέας της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος δήλωσε «Σήμερα έγινε μία εποικοδομητική συζήτηση και υπήρξε ο διάλογος στη βάση των επιστολών του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη με τα 12 προγραμματικά σημεία και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με τα εννέα σημεία τα οποία έθεσε» προσθέτοντας «Υπήρξαν σημεία τα οποία υπήρξε συμφωνία και άλλα που χρειάζονται μεγαλύτερη επεξεργασία. Η Δημοκρατική Αριστερά θα συνεχίσει τον διάλογο για την Κεντροαριστερά και την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας. Δεν τέθηκαν προαπαιτούμενα για την έναρξη του διαλόγου».

Τέλος ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος δήλωσε ότι υπάρχει στόχος και για νέα συνάντηση λέγοντας «Από την πλευρά μας τονίσαμε τις θέσεις μας, μεταξύ των οποίων την αδιαπραγμάτευτη θέση μας για την Ευρωπαϊκή Ένωση και την παραμονή στο ευρώ. Σε κάθε περίπτωση θα ενημερώσουμε τα αρμόδια όργανα του κόμματός μας και θα υπάρξει επεξεργασία με στόχο μια νέα συνάντηση που θα γίνει το επόμενο χρονικό διάστημα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΥΡΙΖΑ διάλογος συνάντηση ΔΗΜΑΡ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ