Στο έλεος της κακοκαιρίας τα Βαλκάνια -Δύο νεκροί από πλημμύρες στη Ρουμανία [εικόνες&βίντεο] - iefimerida.gr

Στο έλεος της κακοκαιρίας τα Βαλκάνια -Δύο νεκροί από πλημμύρες στη Ρουμανία [εικόνες&βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι πλήττουν τις τελευταίες ημέρες περιοχές της δυτικής και νότιας Σερβίας, της Κροατίας, της Ρουμανίας και του Μαυροβουνίου.

Τα ποτάμια στη Ρουμανία έχουν ξεχειλίσει με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ σύμφωνα με τις Αρχές, από τις πλημμύρες προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας της Σερβίας και κατολισθήσεις στο Μαυροβούνιο.

Σερβία

Οι πόλεις Κόστολατς, Ποζάρεβατς και Τόπολα της Σερβίας είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς η κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα στις συγκοινωνιακές υποδομές. Από την ανεμοθύελλα και τις βροχοπτώσεις που έπληξαν την Πέμπτη την περιοχή του δήμου Μέντβετζα στη νότια Σερβία καταστράφηκαν ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι και σπίτια σε διάφορα χωριά.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης Μέντβετζα, περισσότερα από 100 σπίτια έχουν καταστραφεί ολοσχερώς από τα ορμητικά νερά, καθώς η σημερινή ισχυρή βροχόπτωση κράτησε πάνω από δύο ώρες.

Στο έλεος της κακοκαιρίας τα Βαλκάνια -Δύο νεκροί από πλημμύρες στη Ρουμανία [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 0

Στην πόλη Γιαγκόντινα σημειώθηκε χθες χαλαζόπτωση και καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν προβλήματα στις πόλεις Κράλιεβο, Κουρσούμλιγια, Σρεμ, Κρούσεβατς, Βρνιάτσκα Μπάνια και Ομπρένοβατς.

Το βράδυ της Τετάρτης ο βοηθός υπουργός Μεταφορών, Ζόραν Ίλιτς συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο αεροδρόμιο «Νίκολα Τέσλα» του Βελιγραδίου, ώστε να αποφευχθούν μεγάλα προβλήματα στις αερομεταφορές.

Μαυροβούνιο

Κακοκαιρία με βροχές έπληξε και το νότιο και κεντρικό τμήμα του Μαυροβουνίου με αποτέλεσμα να μετατραπούν σε ποτάμια επαρχιακοί δρόμοι. Τα ορμητικά νερά παρέσυραν τα πάντα στο πέρασμά τους και πλημμύρισαν εκατοντάδες σπίτια. Στην πόλη Μπαρ τέθηκε σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Στο έλεος της κακοκαιρίας τα Βαλκάνια -Δύο νεκροί από πλημμύρες στη Ρουμανία [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 1

Κροατία

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκεται από την Τετάρτη και η Κροατία, όπου στο Ζάγκρεμπ οι θυελλώδεις άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα και γκρέμισαν ομπρέλες στους δρόμους της πρωτεύουσας με αποτέλεσμα να διακοπούν τα δρομολόγια των λεωφορείων και του τραμ.

Στο έλεος της κακοκαιρίας τα Βαλκάνια -Δύο νεκροί από πλημμύρες στη Ρουμανία [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 2

Από την έντονη βροχόπτωση πλημμύρισε και η πίστα του διεθνούς αεροδρομίου Πλέσο του Ζάγκρεμπ, ενώ για αρκετές ώρες διεκόπη η ηλεκτροδότηση με αποτέλεσμα να διακοπεί και η εναέρια κυκλοφορία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ