Το Ουκρανικό Κοινοβούλιο δεν έκανε δεκτή την παραίτηση του πρωθυπουργού Γιατσενιούκ -Τι θα γίνει τη χώρα - iefimerida.gr

Το Ουκρανικό Κοινοβούλιο δεν έκανε δεκτή την παραίτηση του πρωθυπουργού Γιατσενιούκ -Τι θα γίνει τη χώρα

Το Ουκρανικό Κοινοβούλιο δεν έκανε δεκτή την παραίτηση του πρωθυπουργού Γιατσενι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία από το κοινοβούλιο της Ουκρανίας η παραίτηση του πρωθυπουργού της χώρας Αρσένι Γιατσενιούκ, αποφεύγοντας, προσωρινά μια πολιτική κρίση εν μέσω των αιματηρών συγκρούσεων με τους αυτονομιστές στις ανατολικές επαρχίες.Ο Γιατσενιούκ είχε υποβάλει την παραίτησή του στις 24 Ιουλίου όταν δύο από τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού είχαν αποχωρήσει από την κυβέρνηση ανοίγοντας τον δρόμο για τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών.

Μετά την αποχώρηση του Ουντάρ και Σβόμποντα ο Γιατσενιούκ έχει έναν μήνα για να σχηματίσει νέο κυβερνητικό συνασπισμό ειδάλλως ο πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο θα έχει το δικαίωμα να διαλύσει το κοινοβούλιο και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

Αυτή, πάντως, είναι και η πραγματική επιθυμία του προέδρου της χώρας ο οποίος έχει ζητήσει βουλευτικές εκλογές σχεδόν από την ημέρα που εκλέχθηκε στο αξίωμα.

Εκρήξεις στο σημείο της συντριβής της πτήσης της Malaysia

Παράλληλα, στο μέτωπο του Ντόνετσκ, πολλές ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν κοντά στο σημείο όπου συνετρίβη το αεροπλάνο της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία, μια περιοχή την οποία ελέγχουν οι αυτονομιστές αντάρτες, λίγο μετά την άφιξη εκεί των διεθνών εμπειρογνωμόνων.

Μια στήλη καπνού ήταν ορατή στην περιοχή, λιγότερο από δέκα χιλιόμετρα από το σημείο που βρίσκονται τα συντρίμμια του Boeing 777 το οποίο μετέφερε 298 ανθρώπους και κατερρίφθη στις 17 Ιουλίου.

Λίγη ώρα νωρίτερα ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) είχε ανακοινώσει ότι οι παρατηρητές του, συνοδευόμενοι από Ολλανδούς και Αυστραλούς εμπειρογνώμονες, έφτασαν στη σημείο της συντριβής της πτήσης MH17, δύο εβδομάδες μετά το δυστύχημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ