Δύο αποφασισμένοι Ελληνες γυρίζουν όλη τη Μεσόγειο με ποδήλατα για να διαμαρτυρηθούν για τα χημικά - iefimerida.gr

Δύο αποφασισμένοι Ελληνες γυρίζουν όλη τη Μεσόγειο με ποδήλατα για να διαμαρτυρηθούν για τα χημικά

Δύο αποφασισμένοι Ελληνες γυρίζουν όλη τη Μεσόγειο με ποδήλατα για να διαμαρτυρη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Χρήστος Γεωργιάδης και ο Κώστας Τερζόπουλος ταξιδεύουν με το ποδήλατο, για να ενημερώσουν και να διαμαρτυρηθούν για τις καταστροφές που προκαλούν στο περιβάλλον τα χημικά.Πέρυσι διέσχισαν 2.000 χλμ, διεκδικώντας ένα Αιγαίο χωρίς πετρέλαιο, και φέτος ξεκινώντας από τη Θεσσαλονίκη θα ταξιδέψουν στη μαγευτική Κάτω Ιταλία και τη Σικελία.

Με αφορμή το πείραμα της καταστροφής των χημικών όπλων του πολέμου της Συρίας, οι δυο νέοι θα ταξιδέψουν μιλώντας με τον κόσμο και τις ακτιβιστικές ομάδες που θα βρουν στο πέρασμά τους, ενημερώνοντας και ευαισθητοποιώντας την κοινή γνώμη. Από τη Θεσσαλονίκη στο Μπρίντιζι και από τις Συρακούσες στη Νάπολη, διανύοντας 2.500 χλμ!

«Πώς μετριούνται οι απώλειες ενός πολέμου; Η καταστροφή τοξικών αποβλήτων στα βάθη των θαλασσών μπορεί να προκαλέσει ανυπολόγιστη ζημιά», λένε. «Θα ενημερώσουμε το κοινό, θα μιλήσουμε μαζί τους και θα τους εξηγήσουμε την περιβαλλοντική καταστροφή που μπορεί να φέρει η καταστροφή των χημικών όπλων στη θάλασσα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ