Αυτοκίνητα χωρίς οδηγό στους δρόμους της Βρετανίας -Μια πρωτόγνωρη εμπειρία για λόγους ασφάλειας [βίντεο] - iefimerida.gr

Αυτοκίνητα χωρίς οδηγό στους δρόμους της Βρετανίας -Μια πρωτόγνωρη εμπειρία για λόγους ασφάλειας [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι από τον Ιανουάριο του 2015 θα τεθεί σε εφαρμογή ένα πιλοτικό πρόγραμμα δοκιμών για ρομποτικά οχήματα, για αυτοκίνητα δηλαδή που θα κινούνται χωρίς να χρειάζεται οδηγός να χειρίζεται το τιμόνι και τα πετάλια.

Η κυβέρνηση, το πρόγραμμα της οποίας θα δοκιμαστεί σε τρεις βρετανικές πόλεις για τα επόμενα τρία χρόνια, ανέφερε επίσης ότι μέχρι το τέλος του 2014 θα έχει αναπροσαρμόσει τη νομοθεσία της έτσι ώστε να επιτρέπεται η χρήση των εν λόγω οχημάτων σε δημόσιους δρόμους τα επόμενα χρόνια.

Να σημειωθεί ότι οχήματα αυτόνομης οδήγησης κυκλοφορούν ήδη στους δρόμους των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας, όχι όμως στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ