Ξενάγηση σε μια από τις πιο επικίνδυνες πόλεις των ΗΠΑ από έναν γκάνγκστερ: Ραπ, συμμορίες, παρανομία [εικόνες&βίντεο] - iefimerida.gr

Ξενάγηση σε μια από τις πιο επικίνδυνες πόλεις των ΗΠΑ από έναν γκάνγκστερ: Ραπ, συμμορίες, παρανομία [εικόνες&βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Compton είναι μια πόλη που βρίσκεται νότια του Λος Άντζελες και έχει γίνει γνωστή διότι κατάγονται από εκεί όλα τα αστέρια της ραπ, απο εκεί ξεκίνησε ο εξαιρετικά δημοφιλής Dr Dre αλλά και ο Ice Cube.

Πρόκειται για μια πόλη που έχει επηρρεάσει άμεσα την αμερικανική μουσική σκηνή.Όμως το Crompton είναι γνωστό και για την μεγάλη εγκληματικότητα που το μαστίζε κυρίως τη δεκαετία του '80 καθώς και για τα έντονα στοιχεία υποκουλτούρας που το χαρακτήριζαν. Άλλωστε είναι γνωστό ότι οι μεγαλύτεροι ράπερ ξεπήδησαν μέσα από γκαγκστερικές συμμορίες.

Ο Hodari Sabadu έμεινε για 10 χρόνια στη φυλακή για ένοπλη ληστεία και διακίνηση ναρκωτικών. Σήμερα είναι ξεναγός στο Compton και αναλαμβάνει να δώσει στον επισκέπτη πληροφορίες και μυστικά της πολύχρωμης πόλης που υπήρξε κάποτε φυτώριο εγκληματιών.Μάλιστα ο Hodari Sabadu είναι πατριός του γνωστού ράπερ The Game.

«Όλοι οι νομοταγείς πολίτες κλειδωνόντουσαν στα σπίτια τους μόλις έπεφτε ο ήλιος και έβγαιναν μόνο στο φως της ημέρας. Όταν ξημέρωνε έβλεπες νεκρά σώματα στο έδαφος σε όλη την πόλη. Ακόμα και την ημέρα έβλεπες κόσμο να οπλοφορεί» λέει χαρακτηριστικά στo BBC.

Οι ξεναγήσεις που πραγματοποιεί o Hodari Sabadu στο Crompton είναι πολύ διαφορετικές από αυτές που έχουμε συνηθίσει, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και περιήγηση σε κακόφημες γειτονιές που κανένας τουρίστας δεν θα μπορούσε να επισκεφτεί μόνος του.

Όπλα, αίμα, παρανομία και ναρκωτικά είναι μόνο λίγες από τις λέξεις που χρησιμοποιεί ο Hodari Sabadu στο ρεπορτάζ του BBC, περιγράφοντας την πόλη του.

«Φυσικά και μπορούσες να διαλέξεις τον σύννομο δρόμο, να διαβάσεις, να πας πανεπιστήμιο αλλά όταν έβλεπες γύρω σου να βγάζουν υπέρογκα ποσά παράνομα, δεν ήθελε και πολύ για να παρασυρθείς» εξηγεί στο BBC o Hodari Sabadu.

Το παράπονο του Hodari είναι ότι ενώ όλοι οι διάσημοι ράπερ ξεκίνησαν απο εκεί, όταν απέκτησαν δόξα και χρήμα, δεν έκαναν τίποτα για αυτή την πόλη.

Η πόλη που γέννησε όλα ταλέντα της ραπ μουσικής σκηνής αλλά και αμετρητούς εγκληματίες μπορεί να μην είναι τόσο κακόφημη όσο κάποτε αλλά κανείς δεν μπορεί να πει μετά βεβαιότητας έχει πάψει να είναι εγκληματική.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ