Στο αρχείο ο φάκελος για το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι -Σταματούν οι έρευνες για τυχόν ευθύνες των λιμενικών - iefimerida.gr

Στο αρχείο ο φάκελος για το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι -Σταματούν οι έρευνες για τυχόν ευθύνες των λιμενικών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Εισαγγελέας του Ναυτοδικείου Πειραιά έδωσε εντολή να τεθεί στο αρχείο ο φάκελος της υπόθεσης του ναυαγίου στο Φαρμακονήσι σύμφωνα με ενημέρωση από το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες.

Έτσι ουσιαστικά σταματούν οι έρευνες των δικαστικών αρχών για τυχόν ευθύνες ανδρών του Λιμενικού Σώματος σχετικά με τις συνθήκες του τραγικού ναυαγίου στο οποίο έχασαν τη ζωή τους οκτώ παιδιά και τρεις γυναίκες από το Αφγανιστάν.

Άμεση ήταν η αντίδραση πολλών οργανώσεων και έτσι αύριο δίνουν συνέντευξη Τύπου το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, το Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών και η Ομάδα Δικηγόρων για τα Δικαιώματα Προσφύγων και Μεταναστών.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των μεταναστών στις 20 Ιανουαρίου 2014 τους προσέγγισε σκάφος του Λιμενικού για βοήθεια, στο οποίο προσδέθηκε η βάρκα τους η οποία είχε ακινητοποιηθεί.

Στη συνέχεια,το σκάφος του Λιμενικού ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα με κατεύθυνση τα τουρκικά παράλια. Εξαιτίας της ταχύτητας ορισμένοι από τους πρόσφυγες έπεσαν στη θάλασσα.

Μετανάστης, που έχασε στο ναυάγιο την γυναίκα του και τα τρία παιδιά του, είχε καταγγείλει ότι ένας άλλος μετανάστης «προσπάθησε με ένα ξύλο να σώσει μια γυναίκα που πνιγόταν και τότε ένας άνδρας του Λιμενικού τον χτύπησε στο κεφάλι με κλωτσιά».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ