Παγιδευμένο στην καταιγίδα -Το αεροσκάφος της Air Algerie έπεσε 10.000 μέτρα μέσα σε μόνο 3 λεπτά - iefimerida.gr

Παγιδευμένο στην καταιγίδα -Το αεροσκάφος της Air Algerie έπεσε 10.000 μέτρα μέσα σε μόνο 3 λεπτά

Παγιδευμένο στην καταιγίδα -Το αεροσκάφος της Air Algerie έπεσε 10.000 μέτρα μέσ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα ραντάρ του κέντρου ελέγχου της Μπουργκίνα Φάσο που κατέγραψαν τη μοιραία πτήση της Air Algerie που συνετρίβη στο Μάλι έδωσαν τα πρώτα δεδομένα τα οποία εξετάζονται από τους ειδικούς. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η γαλλική εφημερίδα Le Figaro το αεροσκάφος είχε παγιδευθεί σε μία ισχυρή καταιγίδα από την οποία οι πιλότοι προσπαθούσαν να ξεφύγουν.Ωστόσο τις στιγμές του πανικού το αεροπλάνο της Air Algerie έπεσε 10.000 μέτρα μέσα σε μόνο 3 λεπτά.

Η εφημερίδα μάλιστα μεταδίδει και δηλώσεις ειδικού της αεροναυτικής που υποστηρίζει ότι η απειρία του πιλότου τον έκανε να πιαστεί μέσα στη δίνη της καταιγίδας, η σφοδρότητα της οποίας παρέσυρε το αεροπλάνο. Χρειάζονται, υποστηρίζει ο ειδικός, 30 δευτερόλεπτα για να συντριβεί ένα αεροσκάφος, αν ο πιλότος δεν έχει την εμπειρία να βγει εγκαίρως από την καταιγίδα. Στην τραγική συντριβή έχασαν τη ζωή τους 118 άνθρωποι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ