Γράμμα στον Μεϊμαράκη: Τι γράφουν οι Ελληνες στον πρόεδρο της Βουλής - iefimerida.gr

Γράμμα στον Μεϊμαράκη: Τι γράφουν οι Ελληνες στον πρόεδρο της Βουλής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καθημερινά φτάνουν εκατοντάδες γράμματα στη Βουλή. Γραμμένα από απλούς πολίτες που θέλουν να απευθυνθούν, σε προσωπικό τόνο, προς τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Γράμματα που κάθε ένα κρύβει και μια ιστορία: κάποιες είναι σοβαρές, άλλες είναι ερωτικές, όμως, υπάρχουν και εκείνες που είναι σπαρταριστές και αποδεικνύουν το χιούμορ δεν λείπει από τους Έλληνες.

Αυτό το καθημερινό ταχυδρομείο περιλαμβάνει τα πάντα: ρουσφέτια, καταγγελίες, αποκαλύψεις για σκάνδαλα και συνωμοσίες, ακόμα και αιτήματα για προξενιά ή ερωτικά ραβασάκια με αποδέκτριες καλλονές Ελληνίδες βουλευτίνες. Κάποιες από αυτές τις επιστολές, μάλιστα, θα μπορούσαν να σταθούν μόνες τους ως σενάρια κινηματογραφικής ταινίας.

Γράμμα στον Μεϊμαράκη: Τι γράφουν οι Ελληνες στον πρόεδρο της Βουλής | iefimerida.gr 0

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης

Yψηλά ιστάμενο στέλεχος του Κοινοβουλίου υποστήριξε στα «Παραπολιτικά» ότι είναι φύσει αδύνατον ο πρόεδρος της Βουλής να ασχολείται προσωπικά με όλες τις επιστολές που του αποστέλλονται. «Αν το έκανε, δεν θα προλάβαινε να ασχοληθεί με τίποτα άλλο», είναι η χαρακτηριστική απάντηση των συνεργατών του προέδρου.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που τηρούνται στη Γραμματεία της Βουλής, ο μέσος όρος των επιστολών που φτάνουν ετησίως στο Κοινοβούλιο με παραλήπτη τον πρόεδρό του ξεπερνά τις 4.500, ενώ ημερησίως κατά τις εργάσιμες ημέρες στο πρωτόκολλο του προέδρου της Βουλής εισάγονται περίπου 20 επιστολές. Με τον όρο «καταγγελίες» καταχωρούνται ετησίως 130 επιστολές κατά μέσο όρο, με τον όρο «διαμαρτυρίες» περίπου 210 ετησίως, ενώ πάνω από 450 τον χρόνο είναι οι υβριστικές επιστολές, οι οποίες οδηγούνται απευθείας στον «καταστροφέα εγγράφων».

Από εκεί και πέρα, οι υπόλοιπες επιστολές αφορούν σε θέσεις και απόψεις επί νομοσχεδίων, σε ψηφίσματα, αλλά και σε πάρα πολλά αιτήματα πολιτών, σε αρκετές δε περιπτώσεις είναι ακόμα και ρουσφετολογικού περιεχομένου.

Η απόπειρα πραξικοπήματος και ο γενετικά μεταλλαγμένος

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η επιστολή μέσω της οποίας αποκαλύπτεται η απόπειρα πραξικοπήματος:

«Κύριοι βουλευτές, ένας ασήμαντος ανθρωπάκος, Εγώ, σας ενημερώνω γι' αυτό που έπρεπε να πράξουν 7 χρόνια τώρα οι κύριοι Καραμανλής, Παπανδρέου, Σαμαράς και άλλοι. Οτι έγινε απόπειρα πραξικοπήματος και σας το κρύβουν ακόμη, ενώ είστε το ανώτατο όργανο, στο οποίο πρέπει να προσφύγει ακόμη και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός ακόμα και αν διατάξουν ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΟΡΚΕΙΑΣ, μέσα σε 15 ημέρες για έγκριση. Εχω ενημερώσει τους παραπάνω με στοιχεία πριν 7 περίπου χρόνια και το απέτρεψαν μεν γιατί ήταν σχεδιασμένο για 10 Ιουνίου 2010, αλλά οικειοποιήθηκαν τα μέσα που θα χρησιμοποιούσε η ακροδεξιά για πραξικόπημα, που ήταν η τεχνολογία. Ενα δηλαδή ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ, ΕΦΕΥΡΕΣΗ που παρακολουθούσε ταυτόχρονα 50.000 Ελληνες καθώς και τους πολιτικούς και έχει δυνατότητα να βασανίζει ανθρώπους ακόμα και να τους σκοτώνει από μακρυά. Και καταγγέλλω και πάνω μου βασανιστήρια. Να ζητήσετε ολιγοσέλιδη έκθεση και αποκάλυψη εντός της Ολομελείας. Ετσι θα σταματήσουν τα βασανιστήρια που γίνονται ακόμα και στα γεννητικά μου όργανα».

Ο ίδιος συμπολίτης μας, πάντως, επανήλθε λίγες ημέρες αργότερα διαμαρτυρόμενος για το ότι δεν έλαβε απάντηση από τον πρόεδρο της Βουλής, ζητώντας για τον λόγο αυτό χρηματική αποζημίωση, την οποία ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα έπρεπε να του αποστείλει με ταχυδρομική επιταγή.

Στείρωση

Βασανιστήρια εις βάρος του κατήγγειλε και ο Φ.Χ. «Επιλέχτηκα στην Αγγλία όταν ήμουν 12 χρονών και από τότε έγινε διεθνές πείραμα. Με μετάλλαξαν γενετικά σε όλο το σώμα, αλλά κυρίως στα γεννητικά όργανα, με σκοπό την στείρωση. Από την μετάλλαξη άλλαξε το δακτυλικό αποτύπωμα του δεξιού δείκτη (έχει 2 κέντρα). Στο συγκεκριμένο δάκτυλο βγαίνει συνεχώς σπασμένο νύχι από τη ρίζα. Με πότιζαν ναρκωτικά στον φραπέ...».

Ο ένας ζήτησε το ύπατο αξίωμα κι ο άλλος τον θρόνο της Ελλάδας

Από τα διαχρονικά απωθημένα του Ελληνα δεν είναι άλλο από το «κάνε με μια μέρα πρωθυπουργό». Ποιος δεν θυμάται, άλλωστε, τον μεγάλο Νίκο Σταυρίδη στην ταινία «Ανθισμένη Αμυγδαλιά», ήδη από το 1959: «Με κάνεις εμένα πρωθυπουργό; Και θα δεις τι έχει να γίνει». Ετσι, μεγάλο μέρος των χιλιάδων επιστολών που λαμβάνει ο πρόεδρος της Βουλής αφορά σε συμπολίτες μας που αυτοχρίζονται υποψήφιοι για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Οπως ο Γ.Κ., ο οποίος ζήτησε έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας: «Σας ζητώ όπως εντός των επομένων ημερών συγκαλέσετε την ελληνική Βουλή στην Ολομέλειά της, σε ειδική συνεδρίαση και με μοναδικό θέμα την ψήφιση και πιθανή εκλογή του επομένου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Θεωρώ αυτοδικαίως τον εαυτό μου υποψήφιο. Τέλος, θεωρώ περιττό να αναφερθώ στα σχετικά άρθρα του Συντάγματος».

Άλλος συμπολίτης μας προχώρησε ακόμα περισσότερο, καθώς ζήτησε και αλλαγή του πολιτεύματος, ώστε να διεκδικήσει τον... θρόνο: «Αιτούμαι την αλλαγή του πολιτεύματος σε Βασιλευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Στο όνομα της Αγίας Τριάδος και του Κυρίαρχου Λαού, διεκδικώ τον Βασιλικό Θρόνο της Ελλάδος και υπόσχομαι ότι θα ανταποκριθώ στις προσδοκίες όλων των Ελλήνων. Παρακαλώ, Εξοχώτατε, διευκολύνατε την ομαλή διαδοχή. Βασιλεύς Βασιλέων Βασιλεί Βοήθει...».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο «πολέμαρχος» των αιγών. «Με βάση το Αρχαίο Ελληνικό Δίκαιο των Αιγών, όταν υπάρχει ένας Ηρακλείδης Πρέσβης με έδρα τις Αιγές, ισχύουν οι άγραφοι νόμοι των Ελλήνων. Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, να μου παραδώσετε τη σημαία της Προεδρίας στην Πόλη των Αιγών. Τα κόμματά σας πέθαναν. Εχω την ψήφο της Εκκλησίας. Ο Στρατός και οι Ειδικές Δυνάμεις με αποδέχονται ως Πολέμαρχο».

«Αγαπητέ μου σοσιαλιστή Φίλιππε, κάνε με παπά»

Γράμμα στον Μεϊμαράκη: Τι γράφουν οι Ελληνες στον πρόεδρο της Βουλής | iefimerida.gr 1

Ο Φίλιππος Πετσάλνικος

Αυτή που μάλλον δεν έχει προηγούμενο είναι η επιστολή που είχε στείλει υποψήφιος ιερέας στον πρώην πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, ζητώντας του να μεσολαβήσει προκειμένου ο μητροπολίτης να τον χειροτονήσει ιερέα. Κι αυτό γιατί, όπως ισχυριζόταν, ήταν ΠΑΣΟΚατζής και η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν ικανοποιούσε το αίτημά του. Για να αποδείξει, μάλιστα, στον κ. Πετσάλνικο ότι άξιζε τα ράσα, μαζί με το αίτημά του έστειλε και αντίγραφο της κομματικής του ταυτότητας του ΠΑΣΟΚ. Η συνέχεια είναι απολαυστική: «Αξιότιμε κύριε πρόεδρε της Βουλής των Ελλήνων, αγωνίζομαι τέσσερα χρόνια να πείσω τη Μητρόπολη να με χειροτονήσει ιερέα. Σας παρακαλώ να με βοηθήσετε. Είχα ζητήσει και απ' την προηγούμενη κυβέρνηση (σ.σ.: της Νέας Δημοκρατίας) να με κάνει παπά, αλλά επειδή είμαι ΠΑΣΟΚατζής και από μεγάλη οικογένεια και ήξεραν ότι δεν θα πάρουν ψήφους δεν με έκαναν. Με άπειρη αγάπη στον σοσιαλιστή πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο».

Η προτροπή στον Κακλαμάνη και ο δημιουργός του κόσμου

Γράμμα στον Μεϊμαράκη: Τι γράφουν οι Ελληνες στον πρόεδρο της Βουλής | iefimerida.gr 2

Ο Νικήτας Κακλαμάνης

Επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, έχει στείλει και ο γνωστός από τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις πρόεδρος του κόμματος «Ανεξάρτητη Ανανεωτική Αριστερά, Ανανεωτική Δεξιά, Ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ, Ανανεωτική Νέα Δημοκρατία, Οχι στον Πόλεμο, Κόμμα Επιχείρηση Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Σώζω Ζωές, Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος» (ΠΑ.Ε.ΚΕ.), Μιλτιάδης Τζαλαζίδης.

Ο κ. Τζαλαζίδης ισχυρίζεται ότι ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, δεν δήλωσε προεκλογικά κόμμα και έμβλημα της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του Ιουνίου του 2012, αλλά μόνο δήλωση για το κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» και ως εκ τούτου απαγορεύεται να είναι πρωθυπουργός. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως έχει η πρόσκληση και η απειλή προς τον Νικήτα Κακλαμάνη, αφού, όπως υποστηρίζει ο κ. Τζαλαζίδης, μόνο το δικό του κόμμα έχει άδεια από τον Άρειο Πάγο. «Προτείνω στον Νικήτα Κακλαμάνη να δηλώσει στον Πρόεδρο της Βουλής ότι προσχωρεί στην ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Κι επειδή εγώ είμαι εκτός Βουλής, του αναθέτω τη γενική γραμματεία του κόμματός μας και ζητάμε ψήφο εμπιστοσύνης από τους εκλεγμένους όλων των κομμάτων για να εξαντλήσουμε την τετραετία. ΝΙΚΗΤΑ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ, αν δεν προσχωρήσης τώρα στην ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ξανά Βουλή δεν βλέπης ούτε και Δημαρχείο», γράφει ο κ. Τζαλαζίδης.

Γράμμα στον Μεϊμαράκη: Τι γράφουν οι Ελληνες στον πρόεδρο της Βουλής | iefimerida.gr 3

Ο Μιλτιάδης Τζαλαζίδης

Αλλος συμπολίτης μας προτίμησε να στείλει επιστολή στον κ. Μεϊμαράκη για να του γνωστοποιήσει πως -ούτε λίγο, ούτε πολύ- είναι ο δημιουργός του κόσμου και ως εκ τούτου πρέπει να αποζημιωθεί. «Αξιότιμε κύριε πρόεδρε, Είμαι ο δημιουργός της λέξης "ένοια". Τελειοποίησα την ατμόσφαιρα. Εφεύρα την αριθμητική. Εφθιαξα το φεγγάρι. Εφθιαξα 20 δισεκατομμύρια ανθρώπους. Εφθιαξα τη θάλασσα. Εχω φθειάξη 14 διαστημόπλοια. Εφθειαξα 3.500 πλανήτες. Δια όλα τα ανωτέρω και άλλα πολλά ζητώ το ποσόν των 150 εκατομμυρίων ευρώ. Περιμένω επιστολήν σας. Ευχαριστώ», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ψάχνοντας την Ελενα Ράπτη ή για έναν έρωτα στο Ιντερνετ

Γράμμα στον Μεϊμαράκη: Τι γράφουν οι Ελληνες στον πρόεδρο της Βουλής | iefimerida.gr 4

Από τις χιλιάδες επιστολές που καταφθάνουν κάθε χρόνο στο γραφείο του προέδρου της Βουλής δεν θα μπορούσε να λείπει και ο έρωτας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η επιστολή ερωτοχτυπημένου συμπολίτη μας με τη «γαλάζια» βουλευτή Ελενα Ράπτη, ο οποίος δεν δίστασε να στείλει επιστολή στον πρώην πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο για να του γνωστοποιήσει την... επιθυμία του.

«Είμαι περήφανος που είμαι Ελληνας ορθόδοξος χριστιανός και δεν θα γίνω ποτέ Σκοπιανός ή Τούρκος, όπως θα ήθελαν κάποιοι. Πιστεύω στον Θεό και από τότε που ήρθε το ευρώ στην Ελλάδα ρίχνω νόμισμα των 2 ευρώ στην Εκκλησία που απεικονίζει τον Δία. Προσεύχομαι να μεταμορφωθώ σε Δία, να μεταμορφωθώ σε Βασιλιά των Ελλήνων και να ζευγάρωνα με την Ευρώπη Ελενα Ράπτη, η οποία γεννήθηκε στις 9 Μαΐου, ημέρα της Ευρώπης, για να γίνει η ένωση της Ευρώπης με ειρήνη και ευημερία», έγραφε ζητώντας μάλιστα τη μεσολάβηση του Προέδρου της Δημοκρατίας ώστε το ζευγάρωμα, όπως έλεγε, να γίνει την ημέρα των γενεθλίων του. Αν, όμως, ο προαναφερόμενος συμπολίτης μας βρήκε τον έρωτα στο πρόσωπο της γοητευτικής Θεσσαλονικιάς, υπάρχουν κι άλλοι που τον αναζητούν ακόμα. Οπως ο Α.Π., ο οποίος με επιστολή στον Ευ. Μεϊμαράκη του ζήτησε -ούτε λίγο, ούτε πολύ- να ανοίξει διαδικτυακό γραφείο συνοικεσίων. «Κύριε πρόεδρε τησ βουλήσ σασ μεταφέρω το πρόβλημα πολών χιλιάδων συνταξιούχων που δεν είναι άλλω από την μοναξιά. κάνω παράκλησει κύριε πρόεδρε να κάνεται ένα ιντερνετικό σταθμό για τουσ συνταξιούχουσ να βρίσκη ο καθένασ το τέρη του, δωρεάν. αν αρνηθήτε την πρότασή μου, αυτό δεν θα είναι καθώλου τιμητηκό για σασ» έγραψε αυτολεξεί ο κ. Α.Π, με έναν ομολογουμένως ανορθόγραφο τρόπο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ