Οταν ένας πρόεδρος των ΗΠΑ έστειλε δημοσιογράφο να δει αν ζευγαρώνουν δύο πάντα [ηχητικό] - iefimerida.gr

Οταν ένας πρόεδρος των ΗΠΑ έστειλε δημοσιογράφο να δει αν ζευγαρώνουν δύο πάντα [ηχητικό]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πώς ζευγαρώνουν τα πάντα; Το ζήτημα απασχόλησε ιδιαίτερα ένα Αμερικανό πρόεδρο. Σε τέτοιο σημείο, που πρότεινε στην εφημερίδα Washington Star να στείλει τον καλύτερο ρεπόρτερ της εκεί, προκειμένου να διαπιστώσει αν τα ζώα έχουν μάθει τη... δουλειά!

Πίσω από όλα αυτά είναι βέβαια ο Ρίτσαρντ Νίξον και βέβαια η πληροφορία είναι από ένα νέο βιβλίο που κυκλοφόρησε με τις ηχογραφημένες συνομιλίες του, με τίτλο «The Nixon Tapes:1971-1972».

Ολα ξεκίνησαν όταν η πρώτη Κυρία Πατ Νίξον συνόδευσε το σύζυγό της στο ταξίδι του στο Πεκίνο το 1972. Σε μία βόλτα της σε ζωολογικό κήπο εκεί, εντυπωσιάστηκε από τα γιγάντια πάντα που αντίκρισε. Το ίδιο βράδυ, στο επίσημο δείπνο με τον τότε πρωθυπουργό της Κίνας, Ζου Ενλάι, η Νίξον του εκμυστηρεύτηκε τον ενθουσιασμό της και εκείνος αμέσως προσφέρθηκε να δωρίσει δύο πάντα στις ΗΠΑ. Πριν φτάσουν εκεί όμως η Ling-Ling και ο Hsing-Hsing, κάτι βασάνιζε τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Σε συνομιλία του με τον Κρόσμπι Νόγιες, συντάκτη διεθνών ειδήσεων της εφημερίδας The Washington Star, του αποκάλυψε τον προβληματισμό του. Θα ξέρουν τα πάντα να ζευγαρώνουν; Και πώς θα είναι σίγουροι ότι έχουν μάθει; Πρότεινε λοιπόν στην εφημερίδα να στείλει τον καλύτερο ρεπόρτερ της στην Κίνα για να διαπιστώσει αν τα δύο ζώα είναι... απασχολημένα προσπαθώντας να αναπαράγουν το είδος τους.

Μέρος της συνομιλίας του Νίξον, με τον Νόγιες:

Νίξον: Το πρόβλημα είναι ότι τα πάντα δεν ξέρουν πώς να ζευγαρώνουν. Ο μόνος τρόπος για να μάθουν είναι να δουν άλλα πάντα να το κάνουν. Κατάλαβες;

Νόγιες: (γέλια)

Νίξον: Οπότε θα τα κρατήσουν για λίγο ακόμη εκεί, γιατί είναι μικρά, για να μάθουν πώς γίνεται. Γιατί αν δεν μάθουν, θα έρθουν εδώ και τίποτα δεν θα γίνει. Οπότε σκέφτηκα να στείλετε εκεί τον καλύτερο ρεπόρτερ σας για να δει αν τα πάντα...

Νόγιες: Σίγουρα θα το κάνουμε...

Νίξον:... αν έμαθαν. Οπότε τώρα αφού σου έδωσα την πληροφορία, πάμε σε σοβαρότερες ερωτήσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ειδήσεις πάντα Ρίτσαρντ Νίξον
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ