Σφίγγει ο κλοιός των ΗΠΑ στη ρωσική οικονομία -Στη «μαύρη λίστα» τρεις ακόμη τράπεζες και ένα ναυπηγείο - iefimerida.gr

Σφίγγει ο κλοιός των ΗΠΑ στη ρωσική οικονομία -Στη «μαύρη λίστα» τρεις ακόμη τράπεζες και ένα ναυπηγείο

Σφίγγει ο κλοιός των ΗΠΑ στη ρωσική οικονομία -Στη «μαύρη λίστα» τρεις ακόμη τρά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά από τις νέες κυρώσεις που επέβαλλε η ΕΕ στη Ρωσία, ακολούθησαν οι ΗΠΑ, σφίγγοντας τον κλοιό γύρω από τη ρωσική οικονομία, αυξάνοντας την πίεση προς το Κρεμλίνο εξαιτίας της υποστήριξης που παρέχει στους αυτονομιστές της Ουκρανίας.

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι βάζει στη «μαύρη λίστα» τρεις ακόμη τράπεζες και ένα ναυπηγείο της Ρωσίας. Συγκεκριμένα, απαγορεύτηκε στους Αμερικανούς και σε όσους υπάγονται στη δικαιοδοσία των ΗΠΑ να έχουν συναλλαγές με τη δεύτερη μεγαλύτερη ρωσική τράπεζα, την VTB, τη θυγατρική της Bank of Moscow και την Russian Agriculture Bank.

Με αυτή την απόφαση, οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει κυρώσεις σε όλες τις μεγάλες τράπεζες της Ρωσίας, στις οποίες το Δημόσιο κατέχει άνω του 50% των μετοχών, με εξαίρεση την Sberbank. Ακόμη, στη «μαύρη λίστα» μπήκε και το ναυπηγείο United Shipbuilging Corp, που εδρεύει στην Αγία Πετρούπολη. Οι ΗΠΑ θα παγώσουν τυχόν περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας που βρίσκονται σε αμερικανικό έδαφος ενώ απαγορεύουν και τις δοσοληψίες μαζί της.

Νωρίτερα την Τρίτη, η ΕΕ είχε ανακοινώσει μία νέα δέσμη οικονομικών κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας, οι οποίες θα τεθούν σε εφαρμογή από την Πέμπτη και θα αναθεωρηθούν σε τρεις μήνες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ