Ανοιχτό ενδεχόμενο για νέες μειώσεις στις εργοδοτικές εισφορές μέχρι το τέλος του 2014 - iefimerida.gr

Ανοιχτό ενδεχόμενο για νέες μειώσεις στις εργοδοτικές εισφορές μέχρι το τέλος του 2014

Ανοιχτό ενδεχόμενο για νέες μειώσεις στις εργοδοτικές εισφορές μέχρι το τέλος το
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Παράθυρο» για νέα μείωση στις εργοδοτικές εισφορές άφησε η κυβέρνηση. Κάτι που θα συμβεί όμως αν ισχύσουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Επειτα από τη διυπουργική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή του προέδρου του ΣΕΒ, ο Γιάννης Βρούτσης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω μειώσεις, κατά 1-15%, μέχρι το τέλος του χρόνου. Αυτό θα συμβεί, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, μόνο υπό την προϋπόθεση ότι και οι επιχειρήσεις θα είναι συνεπείς και θα υπάρχει ταμειακή ισορροπία στο σύστημα.

Στη σύσκεψη, κατά την οποία ο ΣΕΒ διαπίστωσε την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας και την ανάκτηση της δημοσιονομικής ισορροπίας, συζητήθηκε η ρευστότητα, ο ανταγωνισμός, τα φορολογικά, τα ενεργειακά θέματα, η κινητοποίηση κεφαλαίων, τη φοροδιαφυγή, τη φορολογική μεταρρύθμιση, η απλοποίηση των διαδικασιών και η αντιμετώπιση της «μαύρης» εργασίας.

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας δήλωσε ότι θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Ανάπτυξης για τα «κόκκινα» δάνεια, με στόχο να μην υπάρξει ο ηθικός κίνδυνος- δηλαδή να δικαιωθούν όσοι εσκεμμένα δεν καλύπτουν τις υποχρεώσεις τους- και να μη δημιουργηθεί αθέμιτος ανταγωνισμός.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ