Χωρίς ρεύμα η Γάζα -Βομβάρδισαν τον μοναδικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας [βίντεο] - iefimerida.gr

Χωρίς ρεύμα η Γάζα -Βομβάρδισαν τον μοναδικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περισσότεροι από 100 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους στη Λωρίδα της Γάζας μέσα σε μία ημέρα, σύμφωνα με όσα δήλωσε αξιωματούχος των υγειονομικών υπηρεσιών, αναφέροντας πως από την αρχή των ισραηλινών επιχειρήσεων στην περιοχή οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 1.100.

Εκτός από τους νεκρούς, οι οποίοι αυξάνονται ραγδαία, οι κάτοικοι στη Λωρίδα της Γάζας έχουν να αντιμετωπίσουν και άλλα προβλήματα, όπως είναι η έλλειψη νερού και οι καταστροφές στα δημόσια κτίρια. Σαν να μην τους έφταναν όμως όλα αυτά όμως, το βράδυ της Δευτέρας ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε τον μοναδικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Γάζας, με αποτέλεσμα η περιοχή να βυθιστεί στο σκοτάδι.

«Ο μοναδικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Γάζας σταμάτησε να λειτουργεί έπειτα από ισραηλινό βομβαρδισμό της περασμένης νύκτας, ο οποίος έπληξε τον ατμολέβητα και στη συνέχεια τις δεξαμενές καυσίμων, οι οποίες ανεφλέγησαν», δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ο Φάτι αλ Σέιχ Χαλίλ, υποδιευθυντής της υπηρεσίας Ενέργειας.

Το εργοστάσιο καταστράφηκε ολοσχερώς, σύμφωνα με τον διευθυντή του σταθμού, ο οποίος εξήγησε πως η τοπική Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό για την κατάσβεση της φωτιάς.

Να σημειωθεί πως ο σταθμός παραγωγής καλύπτει το 30% των αναγκών σε ηλεκτρική ενέργεια στη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, η ζήτηση για ηλεκτρικό ρεύμα στον παλαιστινιακό θύλακα εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 360 μεγαβάτ, εκ των οποίων 120 καλύπτονται από το Ισραήλ, 22 από την Αίγυπτο και 80 παράγονται από το εργοστάσιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ