Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος στην «Αποστολή» - iefimerida.gr

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος στην «Αποστολή»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίσκεψη στα γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών πραγματοποίησε σήμερα το πρωί, η Α.Μ. ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. κ. Θεόδωρος Β' συνοδευόμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Άκκρας κ. Γεώργιο, Εκπρόσωπο της Α.Θ.Μ. και Διευθυντή του Γραφείου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αθήνα.

Τον Πατριάρχη υποδέχθηκε ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας καισε κατ ιδίαν συνάντηση τους ο κ. Θεόδωρος εξέφρασε την αγωνία του για τις δυσκολίες πουαντιμετωπίζουν, στην Αφρική, οι Ιεραπόστολοι κληρικοί και λαϊκοί και κυρίως για ταπροβλήματα που βιώνουν οι λαοί της Μαύρης ηπείρου όπως η πείνα, η φτώχεια, ηεκμετάλλευση,οι ασθένειες. με κορυφαίο την ρευστή πολιτική και κοινωνική κατάσταση πουεπικρατεί στη Μέση Ανατολή και τον αντίκτυπο που αυτή έχει στη ζωή των χριστιανών τηςπεριοχής.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και ο κ. Δήμτσας συζήτησαν, επίσης, το ενδεχόμενο κοινών δράσεων εναντίον της φτώχειας στην Αφρική αλλά και το ενδεχόμενο λειτουργίας, στηνΆνω Κυψέλη, χώρου για φτωχές οικογένειες και μετανάστες στα πρότυπα δομών της «Αποστολής».

«Στο έδαφος της φτώχειας καλλιεργούνται ο φονταμενταλισμός και ημισαλλοδοξία» υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο κ. Θεόδωρος, ο οποίος υπενθύμισε ότι «ο Ιησούς Χριστός απέδειξε στην πράξη ότι η έννοια της ανεκτικότητας και της ανοχής δεν είναι μόνοανεπαρκής, αλλά μπορεί να αποβεί και αρνητική, όταν υποκρύπτει ένα αίσθημα υπεροχής πουταπεινώνει τον άλλο, τον διαφορετικό, αυτόν που δεν συμφωνεί μαζί μας».

Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Δήμτσας αναφέρθηκε στον αγώνα του Πατριαρχείου της Αλεξανδρείας και τουΠατριάρχη κ. Θεοδώρου και εξέφρασε την θέληση για αμοιβαία συνοδοιπορία και υποστήριξη,με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ.Ιερωνύμου, ώστε η «Αποστολή» να συνεισφέρει αλληλέγγυα στην ιεραποστολή της Αφρικής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ