Σαφάρι στη θάλασσα και τις μαρίνες από το λιμενικό για να πιάσει τους παραβάτες-σκαφάτους - iefimerida.gr

Σαφάρι στη θάλασσα και τις μαρίνες από το λιμενικό για να πιάσει τους παραβάτες-σκαφάτους

Σαφάρι στις θάλασσα και τις μαρίνες από το λιμενικό για να πιάσει τους παραβάτες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το λιμενικό και η Οικονομική Αστυνομία βγήκαν στη θάλασσα και ξεκίνησαν σαφάρι προκειμένου να ελέγξουν σκάφη αναψυχής για την εξακρίβωση παραβάσεων της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε ελλιμενισμένα σκάφη, αλλά και σκάφη που βρίσκονταν εν πλω, για τη διαπίστωση παραβάσεων που σχετίζονται με τη φορολογική, ασφαλιστική και τελωνειακή νομοθεσία, ενώ διενεργήθηκε έλεγχος στα προβλεπόμενα ναυτιλιακά έγγραφα - πιστοποιητικά και στον εξοπλισμό ασφαλείας τους

Η επιχείρηση διεξήχθη το διήμερο 26 και 27 Ιουλίου 2014 και πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι με τη συνδρομή περιπολικού πλοιαρίου του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., σε σκάφη αναψυχής, τα οποία βρίσκονταν εν πλω ή ήταν ελλιμενισμένα σε νησιά των Κυκλάδων.

Οι έλεγχοι αφορούσαν και επικεντρώθηκαν κυρίως στη διαπίστωση παραβάσεων της φορολογικής και τελωνειακής νομοθεσίας, την ανασφάλιστη εργασία, τις παράνομες ναυλώσεις, τον έλεγχο της πληρότητας ως προς τα προβλεπόμενα ναυτιλιακά έγγραφα και πιστοποιητικά, καθώς και στον εξοπλισμό ασφαλείας των σκαφών.

Ως προς τα αποτελέσματα της επιχείρησης, ελέγχθηκαν συνολικά δεκαέξι σκάφη αναψυχής και συγκεκριμένα τέσσερα επαγγελματικά, εννέα ερασιτεχνικά και τρία ταχύπλοα, διαπιστώθηκε παράβαση που αφορούσε σε ανασφάλιστη εργασία μέλους πληρώματος, ενώ για δύο ακόμα περιπτώσεις διενεργείται περαιτέρω έρευνα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ