Η Δύση τρίζει τα δόντια στον Πούτιν -Ομπάμα, Μέρκελ, Ολάντ συμφώνησαν σε νέες κυρώσεις στη Ρωσία - iefimerida.gr

Η Δύση τρίζει τα δόντια στον Πούτιν -Ομπάμα, Μέρκελ, Ολάντ συμφώνησαν σε νέες κυρώσεις στη Ρωσία

Η Δύση τρίζει τα δόντια στον Πούτιν -Ομπάμα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η απροθυμία του Βλαντιμίρ Πούτιν να ελέγξει τους αυτονομιστές στην Ουκρανία εντείνει περισσότερο τις σχέσεις της Μόσχας με τη Δύση. Οι ηγέτες των ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Βρετανία συμφώνησαν σε νέες κυρώσεις ενάντια στη Ρωσία, ενώ ξεκαθάρισαν ότι θα συνεχίσουν να παρακολουθούν αν το Κρεμλίνο εξοπλίζει τους αντάρτες.

Ο Μπαράκ Ομπάμα, η Ανγκελα Μέρκελ, ο Φρανσουά Ολάντ, ο Ντέιβιντ Κάμερον και ο Ματέο Ρέντσι συμφώνησαν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας τη Δευτέρα στη λήψη περαιτέρω μέτρων σε βάρος της Ρωσίας, λόγω της κρίσης στην Ουκρανίας.

Οι πέντε ηγέτες εξέφρασαν- σύμφωνα με ανακοίνωση των Ηλυσίων Πεδίων- τη λύπη τους για το γεγονός ότι η Μόσχα δεν ασκεί πιέσεις στους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία, ώστε αυτοί να προσέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ούτε λαμβάνει μέτρα για να γίνουν πιο αυστηροί οι έλεγχοι στα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας.

Παράλληλα, οι πέντε ηγέτες διεμήνυσαν ότι θα συνεχίσουν να παρακολουθούν εάν και κατά πόσον η Ρωσία παρέχει άμεση στρατιωτική βοήθεια στους αυτονομιστές.

Στην ίδια συζήτηση, συμφώνησαν ότι θα εντείνουν την πίεση προκειμένου να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ