Nέα στοιχεία για την τραγωδία με το αεροσκάφος της Air Algerie -Οι πιλότοι είχαν ζητήσει να γυρίσουν πίσω - iefimerida.gr

Nέα στοιχεία για την τραγωδία με το αεροσκάφος της Air Algerie -Οι πιλότοι είχαν ζητήσει να γυρίσουν πίσω

Nέα στοιχεία για την τραγωδία με το αεροσκάφος της Air Algerie -Οι πιλότοι είχαν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διπλό αίτημα για αλλαγή πορείας είχαν κάνει τελικά οι πιλότοι του αεροσκάφους της Air Algerie πριν από τη συντριβή του στο Μάλι, όπως αποκάλυψε η Γαλλία. Η τραγωδία, που αποδίδεται έως τώρα στις πολύ κακές καιρικές συνθήκες, στοίχισε τη ζωή και των 118 επιβαινόντων.

«Αυτό που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα είναι πως εκείνη τη νύχτα είχε κακοκαιρία, ότι το πλήρωμα του αεροσκάφους ζήτησε να αλλάξει πορεία και στη συνέχεια να επιστρέψει, πριν χαθεί η επαφή», είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Λοράν Φαμπιούς στην τελευταία ενημέρωση των δημοσιογράφων για το δυστύχημα.

Μιλώντας μερικές ώρες από τη στιγμή που τα μαύρα κουτιά έφτασαν στο Παρίσι, ο Φαμπιούς πρόσθεσε ότι οι εμπειρογνώμονες έχουν τρομακτικά δύσκολο έργο στο σημείο συντριβής, ενώ ο Γάλλος υπουργός μεταφορών προειδοποίησε ότι θα χρειαστούν εβδομάδες μέχρι να προκύψουν στοιχεία από τους καταγραφείς της πτήσης.

Περισσότεροι από 20 εμπειρογνώμονες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην απομακρυσμένη περιοχή Γκόσι, στο Μάλι, όπου συνετρίβη το αεροπλάνο, δουλεύοντας σε πολύ δύσκολες συνθήκες προσπαθώντας να καταλήξουν στα αίτια της τραγωδίας, αλλά και να περισυλλέξουν τις σορούς των θυμάτων.

«Οι σοροί έχουν γίνει σκόνη, η ζέστη είναι τρομακτική και η βροχή δυσκολεύει ακόμη περισσότερο το έργο, τη στιγμή που υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες στην επικοινωνία και τη μεταφορά στο σημείο», είπε ο Φαμπιούς.



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ειδήσεις τραγωδία συντριβή Air Algerie
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ