Το ΣτΕ «πάγωσε» την υπουργική απόφαση για το πλαφόν στη συνταγογράφηση - iefimerida.gr

Το ΣτΕ «πάγωσε» την υπουργική απόφαση για το πλαφόν στη συνταγογράφηση

Το ΣτΕ «πάγωσε» την υπουργική απόφαση για το πλαφόν στη συνταγογράφηση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Παγώνει» προσωρινά, με διαταγή του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, Σωτήρη Ρίζου, η εφαρμογή της απόφασης του υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη και του ΕΟΠΥΥ για πλαφόν στη συνταγογράφηση των δραστικών ουσιών ανά γιατρό.

Οι γιατροί που προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητούν την αναστολή και την ακύρωση αυτών των αποφάσεων με τις οποίες τίθενται συγκεκριμένα όρια δαπάνης των φαρμάκων που μπορεί να γράφει ένας γιατρός ανά κάθε μήνα και τα οποία εξαρτώνται από την ειδικότητα του κάθε γιατρού.

Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι οι επίμαχες αποφάσεις εμποδίζουν την άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος και είναι αντίθετες στην πρωταρχική υποχρέωση του κράτους για την προστασία της ανθρώπινης υγείας.

Το υπουργείο Υγείας ήδη ανακοίνωσε ότι ζητεί την ανάκληση της προσωρινής διαταγής του προέδρου του ΣτΕ, ενώ οριστική απόφαση θα εκδοθεί μέσα στο καλοκαίρι.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ