ΗΠΑ: Αυτές είναι οι αποδείξεις που δείχνουν ότι οι Ρώσοι ρίχνουν πυραύλους κατά των Ουκρανών [εικόνες] - iefimerida.gr

ΗΠΑ: Αυτές είναι οι αποδείξεις που δείχνουν ότι οι Ρώσοι ρίχνουν πυραύλους κατά των Ουκρανών [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μια αποκάλυψη που θα συζητηθεί προχώρησε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, καθώς έδωσε στη δημοσιότητα δορυφορικές φωτογραφίες που αποδεικνύουν πως οι Ρώσοι βάλλουν με πυραύλους ουκρανικά εδάφη.

Οι εν λόγω δορυφορικές φωτογραφίες- που δεν έχουν ελεγχθεί από ανεξάρτητο φορέα- τραβήχτηκαν από 21-26 Ιουλίου, μετά την κατάρριψη του Boeing των Μαλαισιανών και φέρεται να δείχνουν πυρά από την ρωσική πλευρά εναντίον κυβερνητικών ουκρανικών μονάδων.
Στις φωτογραφίες φέρεται να εικονίζονται σημάδια από τις εκρήξεις από τα σημεία που εκτοξεύτηκαν οι πύραυλοι, καθώς και οι κρατήρες που δημιουργήθηκαν εκεί όπου προσγειώθηκαν.

Γεγονός που σύμφωνα με τις ΗΠΑ ενισχύει τους ισχυρισμούς τους περί εμπλοκής της Μόσχας στην ουκρανική κρίση, με την εκτόξευση ρουκετών και την παροχή βαρέων όπλων στους φιλορώσους αυτονομιστές.

Οι φωτογραφίες δίνονται στην δημοσιότητα σε μια προσπάθεια των ΗΠΑ να καταστήσουν την Ρωσία υπόλογη για την δράση της στην Ουκρανία και να την αποτρέψουν από περαιτέρω επίδειξη στρατιωτικής δύναμης, αλλά και για να πειστούν οι Ευρωπαίοι για την επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων.
Η Μόσχα έχει αντιδράσει οργισμένα στις κατηγορίες της Ουάσινγκτον, καταγγέλλοντας τις ΗΠΑ για εκστρατεία συκοφάντησης εναντίον της.

ΗΠΑ: Αυτές είναι οι αποδείξεις που δείχνουν ότι οι Ρώσοι ρίχνουν πυραύλους κατά των Ουκρανών [εικόνες]  | iefimerida.gr 0
ΗΠΑ: Αυτές είναι οι αποδείξεις που δείχνουν ότι οι Ρώσοι ρίχνουν πυραύλους κατά των Ουκρανών [εικόνες]  | iefimerida.gr 1
ΗΠΑ: Αυτές είναι οι αποδείξεις που δείχνουν ότι οι Ρώσοι ρίχνουν πυραύλους κατά των Ουκρανών [εικόνες]  | iefimerida.gr 2
ΗΠΑ: Αυτές είναι οι αποδείξεις που δείχνουν ότι οι Ρώσοι ρίχνουν πυραύλους κατά των Ουκρανών [εικόνες]  | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ