Spiegel: Σταματήστε τον Πούτιν, τώρα! -Σπάει το μέτωπο της Μόσχας - iefimerida.gr

Spiegel: Σταματήστε τον Πούτιν, τώρα! -Σπάει το μέτωπο της Μόσχας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι μυστικές υπηρεσίες της Γερμανίας έχουν ενημερώσει την Άνγκελα Μάρκελ πως μια μάχη ισχυρών δυνάμεων βρίσκεται εν προόδω στο Κρεμλίνο που περιλαμβάνει ολιγάρχες και σκληροπυρηνικούς που προσπαθούν να βρουν τρόπο να ανταποκριθούν στις οικονομικές κυρώσεις της Δύσης.

Με αυτό τον τρόπο το τελευταίο τεύχος του Der Spiegel σκιαγραφεί την κατάσταση αυτή τη στιγμή στη Ρωσία. Ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών Γκέρχαρντ Σνίντλερ ενημέρωσε την επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων της γερμανικής Βουλής ότι έχουν αρχίσει να εμφανίζονται ρωγμές στο μέτωπο του Πούτιν, καθώς οι εν λόγω ολιγάρχες και σκληροπυρηνικοί προσπαθούν να ασκήσουν επιρροή στον Ρώσο πρόεδρο.

Όπως σημειώνει το γερμανικό περιοδικό: «Σύμφωνα με τις γερμανικές υπηρεσίες, υπό το βάρος των οικονομικών πιέσεων από τη δύση, αυτές οι ομάδες προσπαθούν να βάλουν ένα φρένο στον Πούτιν». Έτσι αυτό έχει ως αποτέλεσμα το αρχικό αρραγές σχήμα, κατά την έναρξη των επιχειρήσεων στην Κριμαία, τώρα έχει χαθεί.

Spiegel: Σταματήστε τον Πούτιν, τώρα! -Σπάει το μέτωπο της Μόσχας | iefimerida.gr 0

Το εξώφυλλο του Spiegel

Αρχικά η Μέρκελ ήταν δύσπιστη ως προς την ανάγκη οικονομικών μέτρων κατά της Μόσχας, καθώς κάτι τέτοιο θα προκαλούσε βάρος και στη δική της οικονομία. Αρκετοί παράγοντες των επιχειρήσεων της είχαν πει πως μόνοι χαμένοι θα είμαστε εμείς. Από την περασμένη εβδομάδα, όμως, φαίνεται πως έχει καμφθεί η στάση της και σε αυτό συνέτεινε και το γεγονός ότι ο Πούτιν δεν βοηθάει στην έρευνα του αεροπλάνο ΜΗ17.

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του υπουργού Οικονομικών, Σίγκμαρ Γκάμπριελ στον κυριακάτικο Τύπο της Γερμανίας, στην οποία σημείωνε πως οι οικονομικές κυρώσεις έχουν στόχο τους πλούσιους και τους ολιγάχρες και όχι τον λαό.
Από την μεριά του ο Σόιμπλε ήταν κατηγορηματικός: «Η προστασία της σταθερότητας και της ειρήνης έχουν κορυφαία προτεραιότητα. Κάθε απειλή για την ειρήνη και τη σταθερότητα θα είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για περισσότερη οικονομική ανάπτυξη».
Ο κ. Σόιμπλε είπε ότι οι υφιστάμενες κυρώσεις κατά της Ρωσίας είχαν ήδη αρχίσει να παράγουν αποτελέσματα: «Το ρούβλι έχει χάσει την αξία του, το έλλειμμα του προϋπολογισμού της Ρωσίας αυξάνεται και η οικονομική ανάπτυξη της είναι κακή. Ακόμη και ο Ρώσος πρόεδρος βλέπει αυτό», είπε Καλώντας για μια ενωμένη δυτικό μέτωπο εναντίον της Ρωσίας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ