Αυξομοιώσεις στις συντάξεις από 30 Ιουλίου -Προκαταβολικά η παρακράτηση του φόρου - iefimerida.gr

Αυξομοιώσεις στις συντάξεις από 30 Ιουλίου -Προκαταβολικά η παρακράτηση του φόρου

Αυξομοιώσεις στις συντάξεις από 30 Ιουλίου -Προκαταβολικά η παρακράτηση του φόρο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε εφαρμογή τίθεται το σύστημα του ενιαίου υπολογισμού της μηνιαίας παρακράτησης φόρου με αποτέλεσμα περισσότεροι από 700.000 συνταξιούχοι που παίρνουν παραπάνω από μία συντάξεις να δουν αυξομοιώσεις από την Τετάρτη 30 Ιουλίου.

Όπως προβλέπεται από τον σχετικό νόμο του Υπουργείου Οικονομικών, η παρακράτηση για γίνει προκαταβολικά για το σύνολο των συντάξεων και όχι για κάθε σύνταξη ξεχωριστά όπως γινόταν μέχρι τώρα.

Βάσει αυτών των αλλαγών, συνολικά 746.780 συνταξιούχοι με δύο ή περισσότερες συντάξεις που στο σύνολο ξεπερνούν τα 750 ευρώ θα υποστούν μέση μείωση της τάξεως των 40 ευρώ από την αύξηση παρακράτησης. Αυτό συμβαίνει λόγω της αλλαγής της φορολογικής κλίμακας καθώς όταν συμψηφίζονται δύο ή περισσότερες συντάξεις μεγαλώνει η κλίμακα. Οι συνταξιούχοι ουσιαστικά θα πληρώνουν προκαταβολικά κάθε μήνα ένα τμήμα του φόρου που κανονικά θα έπρεπε να πληρώσουν την επόμενη χρονιά με την εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης και σε περίπτωση που την επόμενη χρονιά δεν έχουν εισοδήματα από κάποια άλλη πηγή, τότε δεν θα πληρώσουν επιπλέον φόρο με την εκκαθάριση.

Αντιθέτως 399.230 συνταξιούχοι με συντάξεις έως 700 ευρώ θα δουν 15 ευρώ μέση αύξηση καθώς σε αυτές τις συντάξεις σταματά η παρακράτηση φόρου που είχαν μέχρι τον Ιούλιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ