Αστυνομικοί δούλευαν ως μπράβοι επιχειρηματία: Απείλησαν και έδειραν αλλοδαπό για να φύγει από την επιχείρηση - iefimerida.gr

Αστυνομικοί δούλευαν ως μπράβοι επιχειρηματία: Απείλησαν και έδειραν αλλοδαπό για να φύγει από την επιχείρηση

Αστυνομικοί δούλευαν ως μπράβοι επιχειρηματία: Απείλησαν και έδειραν αλλοδαπό γι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη σύλληψη ενός αρχιφύλακα, 49 ετών, και ενός αστυφύλακα, 25 ετών, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. Την Πέμπτη για αδικήματα σε βάρος 30χρονου Αφγανού, καθώς, οι συλληφθέντες δούλευαν ως μπράβοι για λογαριασμό επιχειρηματία στην Ανάβυσσο.Ο αρχιφύλακας, σύμφωνα με την αστυνομία, ήταν φίλο με τον επιχειρηματία από την Λάκα Αναβύσσου και ανέλαβε μαζί με τον αστυφύλακα την «βρώμικη» δουλειά να εκβιάσει τον εργαζόμενο μετανάστη να αποχωρήσει από την επιχείρηση χωρίς να πάρει τα δεδουλευμένα.

Η δικογραφία για τους δύο συλληφθέντες αναφέρει παράνομη βία, απρόκλητη σωματική βλάβη, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, απλή συνέργεια και ηθική αυτουργία στα αδικήματα αυτά, αλλά και παράβαση καθήκοντας και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Πως έγιναν οι τραμπουκισμοί

Οι δύο αστυνομικοί πήγαν την Τετάρτη με περιπολικό όχημα, μαζί με 36χρονο ιδιώτη, στην επιχείρηση του 46χρονου επιχειρηματία, στην περιοχή Λάκα, όπου εργαζόταν ο 30χρονος αλλοδαπός (από το 2010) και αφού μπήκαν στο πρόχειρο κατάλυμα, που του είχε παραχωρήσει ο επιχειρηματίας το έπαιξαν ...μπράβοι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

Ο 49χρονος αρχιφύλακας επιδεικνύοντας προσβλητική και καταναγκαστική συμπεριφορά σε βάρος του αλλοδαπού, του άσκησε σωματική βία και προκάλεσε φθορές σε αντικείμενα του, παρουσία του 25χρονου Αστυφύλακα και του 36χρονου ιδιώτη.

Ανάλογη συμπεριφορά είχε επιδείξει ο Αρχιφύλακας, όταν πριν δύο εβδομάδες περίπου, είχε μεταβεί μαζί με τον 25χρονο Αστυφύλακα, στη συγκεκριμένη επιχείρηση, όπου εξύβρισε και απείλησε τον αλλοδαπό.

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, ο 49χρονος Αρχιφύλακας και ο 36χρονος ιδιώτης γνωρίζονταν με τον επιχειρηματία και ενεργούσαν για λογαριασμό του, προκειμένου να εξαναγκάσουν τον αλλοδαπό υπήκοο να αποχωρήσει από την επιχείρησή του, χωρίς να του καταβάλει δεδουλευμένα ύψους 23.900 ευρώ.

Και στις δυο περιπτώσεις οι αστυνομικοί δεν ενημέρωσαν το επιχειρησιακό Κέντρο της Υπηρεσίας τους για τη μετάβασή τους στη συγκεκριμένη επιχείρηση.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας οι δύο αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ