Μια νέα άφιξη στην πόλη που θα κάνει πάταγο -Στο «Vintage» πίνεις το κρασί σου κάτω από πολυελαίους και ανεμιστήρες [εικόνες] - iefimerida.gr

Μια νέα άφιξη στην πόλη που θα κάνει πάταγο -Στο «Vintage» πίνεις το κρασί σου κάτω από πολυελαίους και ανεμιστήρες [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ξυνόμαυρο ή syrah; Μοσχοφίλερο ή ροδίτη; Τέτοιου είδους διλήμματα βασανίζουν τον Αθηναίο του σήμερα ο οποίος, παρασυρμένος (δικαίως) από την τάση των τελευταίων ετών, ψάχνει απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα στα wine bars της πόλης. Η ευτυχέστερη μετωπική σύγκρουση, που μπορεί να του συμβεί, κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας αναζήτησης, είναι αυτή με το καινούριο διαμαντάκι που ακούει στο όνομα «Vintage» και άνοιξε πρόσφατα τις φιλόξενες πόρτες του στην οδό Μητροπόλεως. Κι αυτό το αναπόφευκτα μοιραίο «τράκο» γίνεται καλοδεχούμενο, διότι στο συγκεκριμένο μαγαζί θα ανταμώσει ένα μεγάλο και ασίγαστο έρωτα για το καλό κρασί με γεύσεις που μπορούν να το απογειώσουν, καθώς κι αυτή την αυτοπεποίθηση, το τσαγανό το οποίο λείπει από πολλά στέκια της πιάτσας, για να γίνει η εμπειρία καθηλωτική.

Οι τρεις νέοι – σε ιδέες και σε ηλικία - ιδιοκτήτες του (η Μαριέττα Λαγουνάρη, ο Πάνος Κυριαζής και η Iza Bulkowaska), όπως σημειώνει το Popaganda.gr, αποφάσισαν να ταξιδέψουν τους λάτρεις του κρασιού στα ψιλά γράμματα του οινικού χάρτη, σε ένα χώρο στην καρδιά της Αθήνας. Αν και καινούριο μέρος, μπαίνοντας σε αγκαλιάζει ένα αίσθημα πολύ προσωπικό, μια ζεστασιά, που πιθανόν να οφείλεται στην απλόχωρη είσοδο, σαν να μπαίνει κανείς σε μια ανοιχτή βεράντα, σίγουρα όμως και στο αφοπλιστικό χαμόγελο της Μαριέττας, η οποία ανέλαβε την ξενάγηση, στο μενού, αλλά και στο κελάρι με τα εκλεκτά κρασιά, για την Popaganda.

Οι ετικέτες πολλές, από ελληνικούς και ξένους αμπελώνες -μερικές από αυτές σπάνιες, άλλες περισσότερο γνωστές- σερβίρονται είτε ανά ποτήρι, είτε ανά φιάλη. Στο «Vintage» η χρήση της τεχνολογίας Coravin δίνει πρόσβαση με ποτήρι στις περισσότερες από τις 200 ετικέτες που διαθέτει η κάβα (προς το παρόν), εκ των οποίων κάποιες είναι πολύ μεγάλες, όπως θα διαπιστώσει ο επισκέπτης.

Δείτε με τι μπορεί να συνοδεύσει κανείς το κρασί του στο Vintage και όλες τις άλλες ευχάριστες εκπλήξεις του χώρου, καθώς και φωτογραφίες από το μαγαζί στο Popaganda.gr πατώντας ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κρασί bar vintage Μητροπόλεως
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ