Ο Ρεουβέν Ριβλίν νέος πρόεδρος του Ισραήλ στη θέση του Σιμόν Πέρες - iefimerida.gr

Ο Ρεουβέν Ριβλίν νέος πρόεδρος του Ισραήλ στη θέση του Σιμόν Πέρες

Ο Ρεουβέν Ριβλίν νέος πρόεδρος του Ισραήλ στη θέση του Σιμόν Πέρες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ρεουβέν Ρίβλιν ορκίστηκε σήμερα πρόεδρος του Ισραήλ ενώπιον του κοινοβουλίου στην Ιερουσαλήμ, σε μια λιτή τελετή εξαιτίας της συνεχιζόμενης στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον της Λωρίδας της Γάζας.Ο Ρίβλιν, ένας δεξιός πολιτικός που είναι αντίθετος στη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους, εκλέχθηκε στις 10 Ιουνίου πρόεδρος του Ισραήλ και θα διαδεχθεί τον Σιμόν Πέρες.
«Στο όνομά σας και υπό την αρχή σας αναλαμβάνω τα καθήκοντά μου ως ο 10ος πρόεδρος του κράτους του Ισραήλ», δήλωσε ο Ρεουβέν Ρίβλιν ενώπιον της κυβέρνησης και των βουλευτών, αφού ορκίστηκε στην Παλαιά Διαθήκη.

Ο Ρίβλιν, 74 ετών και πρώην πρόεδρος του κοινοβουλίου, είναι μέλος του κόμματος Λικούντ του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, παρόλα αυτά είναι γνωστός για την ανεξαρτησία του όσον αφορά τις πολιτικές του απόψεις, ενώ η προσωπική του σχέση του με τον Νετανιάχου δεν είναι ιδιαίτερα καλή.

Δικηγόρος στο επάγγελμα, ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα το 1988 οπότε εκλέχθηκε βουλευτής με το Λικούντ. Στη συνέχεια αναδείχθηκε για δύο θητείες πρόεδρος της Κνεσέτ (2003-2006 και 2009-2013).

Πρόκειται για μια έντονη προσωπικότητα της δεξιάς, έναν δηλωμένο υποστηρικτή του «Μεγάλου Ισραήλ», αλλά και ένθερμο υποστηρικτή του κράτους δικαίου.
Ποτέ δεν έκρυψε την αντίθεσή του στη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους.

«Προτιμώ να δεχθώ τους Παλαιστίνιους ως πολίτες του Ισραήλ από το να διχάσω το Ισραήλ», έχει δηλώσει ο Ρίβλιν καλώντας να προσαρτηθεί η κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Το 2005 είχε εξάλλου εκφράσει την έντονη αντίθεσή του στη μονομερή αποχώρηση των Ισραηλινών από τη Λωρίδα της Γάζας και την εκκένωση με τη βοήθεια του στρατού εβραϊκών οικισμών που χαρακτηρίστηκαν «παράνομοι» από τις αρχές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ