Αναπάντητα ερωτήματα για την πτήση της Air Algerie: Το αεροπλάνο είχε περάσει έλεγχο πριν από δύο ημέρες - iefimerida.gr

Αναπάντητα ερωτήματα για την πτήση της Air Algerie: Το αεροπλάνο είχε περάσει έλεγχο πριν από δύο ημέρες

Αναπάντητα ερωτήματα για την πτήση της Air Algerie: Το αεροπλάνο είχε περάσει έλ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ισπανικό αεροσκάφος MD83 που είχε ναυλωθεί από την αεροπορική εταιρεία Air Algerie είχε επιθεωρηθεί από τις γαλλικές αρχές πολιτικής αεροπορίας «πριν από δυο-τρεις μέρες» και είχε διαπιστωθεί ότι βρισκόταν «σε καλή κατάσταση».Το αεροσκάφος McDonnell 83 της ισπανικής εταιρείας Swiftair «το γνωρίζουμε, είπε περάσει από τη Μασσαλία πριν από δυο-τρεις ημέρες», είπε στους δημοσιογράφους ο γενικός διευθυντής της Γενικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Γαλλίας, Πατρίκ Γκαντίλ.

«Το είχαμε επιθεωρήσει και δεν βρήκαμε ουσιαστικά τίποτα, ήταν πραγματικά σε καλή κατάσταση», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Γκαντίλ, είχε εντοπιστεί μόνο ένα ασήμαντο πρόβλημα στο σύστημα πέδησης.

«Ειλικρινά, μπορώ να σας εγγυηθώ ότι αυτό δεν έχει καμία σχέση με ό,τι μπορεί να συνέβη στα 31.000 πόδια», τόνισε. Η καλή κατάσταση του αεροσκάφους «δεν αποκλείει την πιθανότητα να συνέβη κάποια βλάβη, όμως αυτή δεν είναι η πρώτη μας υπόθεση», συνέχισε.

Αναφερόμενος στην Swiftair, είπε ότι πρόκειται για μια «νοικοκυρεμένη» εταιρεία. «Η Ισπανία φροντίζει να εποπτεύει τις εταιρείες της. Από εκείνη την πλευρά, δεν έχουμε κάτι να ερευνήσουμε», τόνισε.

Οπως έγινε γνωστό από δικαστική πηγή, στη Γαλλία πρόκειται να ξεκινήσει έρευνα για «ανθρωποκτονία από αμέλεια» για το αεροσκάφος που χάθηκε πάνω από το Μαλί και πιστεύεται ότι κατά πάσα πιθανότητα συνετρίβη στην περιοχή του Γκάο.

«Σαρώνουν» τη Σαχάρα για να το εντοπίσουν

Το Μαλί, ο Νίγηρας, η Αλγερία και η Γαλλία συμμετέχουν ενεργά στις έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους της Air Algerie που χάθηκε από τα ραντάρ ενώ βρισκόταν πάνω από το Γκάο, όπως ανέφερε μια πηγή του Οργανισμού για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας στην Αφρική και τη Μαδαγασκάρη (Asecna).

«Επί του παρόντος δεν μπορούμε να σας πούμε τι ακριβώς συνέβη» στο αεροπλάνο «δεδομένου ότι οι έρευνες συνεχίζονται ακόμη από το Μαλί, τον Νίγηρα, την Αλγερία και τη Γαλλία που συμμετέχει μέσω της (στρατιωτικής) επιχείρησης Serval», δήλωσε η πηγή αυτή του Asecna, ο οποίος εδρεύει στο Ντακάρ.

«Το αεροπλάνο βρισκόταν σε εναέριο χώρο που ελέγχεται από τον Νίγηρα, από τον πύργο ελέγχου του Νιαμέι, παρ' ότι είναι πάνω από το έδαφος του Μαλί», διευκρίνισε η πηγή αυτή.

Ο Asecna ιδρύθηκε πριν από 55 χρόνια και σε αυτόν συμμετέχουν 17 αφρικανικές χώρες και η Γαλλία. Έχει υπό τον έλεγχό του έναν εναέριο χώρο 16,1 εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Οταν ρωτήθηκε για το πού ενδεχομένως κατέπεσε το αεροπλάνο η πηγή της υπηρεσίας δεν θέλησε να αναφέρει τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της. «Ακόμη αναλύουμε τα τεχνικά στοιχεία μέσω των σχεδίων πτήσης, των ηχογραφημένων συνομιλιών μεταξύ πιλότων και ελεγκτών, μέσω των δεδομένων από τις οθόνες των ραντάρ», είπε, χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο να έπεσε το αεροπλάνο λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

«Είναι πιθανό. Τα μετεωρολογικά φαινόμενα είναι πάντα επικίνδυνα για τα αεροπλάνα. Οι προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας μιλούσαν για καταιγίδες στην περιοχή», σημείωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γαλλία Μάλι Air Algerie πτήση AH 5017
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ