Το ζευγάρι των Ελλήνων που άφησε μία βίλα και μία Mercedes και μετανάστευσε στον Καναδά για να ανοίξει ωδείο [εικόνες] - iefimerida.gr

Το ζευγάρι των Ελλήνων που άφησε μία βίλα και μία Mercedes και μετανάστευσε στον Καναδά για να ανοίξει ωδείο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την οικονομία της Ελλάδα να καταρρέει, ένα ζευγάρι πήρε τη γενναία απόφαση να αφήσει πίσω δυο σίγουρες δουλειές και μια επιτυχημένη καριέρα, μια Mercedes και μια βίλα κοντά στη θάλασσα για μια νέα ζωή στο Γουίνιπεγκ του Καναδά. Δέκα μήνες αργότερα δηλώνουν ότι αισθάνονται σαν να τους έπεσε το λαχείο.

«Είναι σαν ένα όνειρο» δήλωσε ο πρώην τσελίστας της συμφωνικής Αθηνών, Στέφανος Μπούκης που μαζί με τη σύζυγό του Λία Ανδρονίκου δημιούργησαν ένα μουσικό σχολείο, σε μια σταθερή χώρα και νιώθουν οτι όλες οι επιθυμίες τους πραγματοποιήθηκαν. Ο Στέφανος Μπούκης μιλώντας στην Καναδική ιστοδελίδα winnipegfreepress είπε «Δεν το πιστεύω».

Τον Απρίλιο, το ζευγάρι άνοιξε ένα ωδείο που ονομάζεται Ορφέας, στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο της Μανιτόμπα ενώ τον Ιούνιο αγόρασαν και το σπίτι τους. Ο Στέφανος Μπούκης ενώ έχει ολοκληρώσει την 18άμηνη υποχρεωτική στρατιωτική του θητεία στην Ελλάδα δηλώνει τόσο ευγνώμων στον Καναδά που ευχαρίστως αν του ζητηθεί θα ξαναπάει φαντάρος και στην νέα του χώρα.

Το ζευγάρι τον Νοέμβριο περιμένει το δεύτερο παιδί του, που θα είναι αγόρι και θα το ονομάσουν Ορφέα, εμπνευσμένοι τόσο από τον Έλληνα θεό της μουσικής όσο και από το σχολείο της μουσικής που δημιούργησαν.

Υπήρξε μια μεγάλη εισροή Ελλήνων στο Γουίνιπεγκ από τα τέλη της δεκαετίας του 1960 και με την τελευταία μεγάλη οικονομική ύφεση στην Ελλάδα, η συγκεκριμένη οικογένεια έρχεται να προστεθεί σε αυτούς. Από τους σχεδόν 350.000 Έλληνες που ζουν στον Καναδά, μόνο οι 5.500 ζουν στη Μανιτόμπα, αριθμός που έχει αρχίσει να αυξάνεται σταθερά κατά την τελευταία περίοδο.

Το ζευγάρι των Ελλήνων που άφησε μία βίλα και μία Mercedes και μετανάστευσε στον Καναδά για να ανοίξει ωδείο [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ο Στέφανος Μπούκης αντιγράφοντας το παράδειγμα του προ-προπάππου του, ο οποίος μετανάστευσε στις ΗΠΑ, έπεισε τη σύζυγό του και έφυγαν από την Ελλάδα για τον Καναδά ενώ η ζωή τους ήταν μια χαρά τη δεδομένη χρονική περίοδο.«Και οι δύο είχαμε καλές θέσεις εργασίας και καλούς μισθούς» δήλωσε η Λία Ανδρονίκου και πρόσθεσε ότι ο σύζυγος της, της είπε «Ας φύγουμε τώρα πριν συμβεί το ναυάγιο».

Ο Στέφανος Μπούκης, προσγειώθηκε στο Γουίνιπεγκ τον Σεπτέμβριο με τη γυναίκα και την κόρη του και το μόνο που είχε ήταν το 184 χρονών τσέλο του.Στην αρχή οδηγούσε φορτηγό και σήμερα έχει ανοίξει το δικό του μουσικό ωδείο. Αλλά και η Λία Ανδρονίκου είναι ευτυχισμένη με την καινούργια της δουλειά καθώς έχει προσληφθεί στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο της Μανιτόμπα.

Η Λία Ανδρονίκου και ο Στέφανος Μπούκης διοργανώνουν συναυλίες, για να γιορτάζουν τις εθνικές επετείους, κάτι που έκαναν και την 25η Μαρτίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ