Οταν το χαρτί που τυλίγουμε τα ψάρια έγινε design τσάντα -Τρεις νέοι εμπνέονται από την Ελλάδα [εικόνες] - iefimerida.gr

Οταν το χαρτί που τυλίγουμε τα ψάρια έγινε design τσάντα -Τρεις νέοι εμπνέονται από την Ελλάδα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Σέργιος Φωτιάδης και ο Φίλιππος Φωτιάδης είναι αδέρφια. Ο πρώτος είναι βιομηχανικός σχεδιαστής και ο δεύτερος είναι αρχιτέκτονας. Και επειδή πίσω από έναν ισχυρό άντρα κρύβεται μια πιο ισχυρή γυναίκα, πήραν στην παρέα τους και μια γραφίστρια, τη Θεανώ Πετρίδου. Είναι όμως πρώτα φίλοι και μετά συνεργάτες. Από το 2001 μέχρι σήμερα, σε συνεργασία με μια δημιουργική ομάδα σχεδιαστών που έχουν φτιάξει, αναλαμβάνουν να φέρουν σε πέρας διάφορα project.

Το πιο φρέσκο τους δημιούργημα ωστόσο μυρίζει Ελλάδα. Όχι όμως την Ελλάδα του τσολιά, της φουστανέλας, του κούρου και της ελιάς, αλλά μιας πιο σύγχρονης εκδοχής της. Στοιχεία της καθημερινότητάς μας στα οποία μπορεί να μη δίνουμε και πολύ σημασία, μανιέρες του ιχθυοπωλείου, ήρωες της μυθολογίας και άλλες ελληνικές λεπτομέρειες, αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τους «We Design» οι οποίοι βάζοντας τις πινελιές τους τα αποτύπωσαν με την δική τους ματιά πάνω σε κούπες, αναμνηστικά, τσάντες, είδη οικιακής χρήσης και ρούχα.

Στην οδό Καραϊσκάκη 7 στο Νέο Ψυχικό, βρίσκεται ένα κτίριο που εξωτερικά μοιάζει με αποθήκη ή παλιό υφαντουργείο -ή κάτι τέτοιο τελοσπάντων- και φέρει μια διακριτική επιγραφή στην πόρτα. Εσωτερικά όμως, όλα αλλάζουν. Ο χώρος είναι σύγχρονος, αστικός και λειτουργικός, με μεγάλα γραφεία, υπολογιστές, κατασκευές, κόσμο και πολλά χαριτωμένα αντικείμενα δεξιά και αριστερά.

Διαβάστε τη συνέντευξή τους και δείτε φωτογραφίες από τα ντιζαϊνάτα προϊόντα τους στο Popaganda.gr πατώντας ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ