Εκθεση για τα 40 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη Βουλή - iefimerida.gr

Εκθεση για τα 40 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη Βουλή

Εκθεση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη Βουλή -Εγκαινιάζεται από τον Πρό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας θα εγκαινιάσει σήμερα στην αίθουσα «Ελευθέριος Κ.Βενιζέλος» του Μεγάρου της Βουλής την έκθεση για την συμπλήρωση 40 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Η έκθεση, τίτλος της οποίας είναι «Η Δημοκρατία δικαίω ουδέποτε κατελύθη, 40 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας», θα εγκαινιαστεί στις 11.00 το πρωί.

Εκθεση για τα 40 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη Βουλή | iefimerida.gr 0

Επίσημα συνταγματικά και νομοθετικά κείμενα, πρωτοσέλιδα εφημερίδων και σελίδες περιοδικών, φωτογραφικά και κινηματογραφικά τεκμήρια της εποχής, πρωτότυπα έγγραφα και άλλου είδους πολιτικά τεκμήρια, όπως αφίσες, κομματικές προκηρύξεις, ψηφοδέλτια των εθνικών εκλογών του Νοεμβρίου 1974 και του δημοψηφίσματος για το πολιτειακό περιλαμβάνονται στην έκθεση, μέσα από τα οποία επιχειρείται η παρουσίαση του πρώτου έτους που ακολούθησε την τραγωδία της Κύπρου και την κατάρρευση της δικτατορίας, στις 24 Ιουλίου 1974.

Εκθεση για τα 40 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη Βουλή | iefimerida.gr 1

Στο Περιστύλιο της Βουλής, παρουσιάζεται και η πνευματική και πολιτιστική δημιουργία της εποχής στην οποία σημαντική θέση κατέχουν οι μαζικές μουσικές συναυλίες, οι πρωτοποριακές παραστάσεις και εικαστικές εκθέσεις, η πλούσια κινηματογραφική παραγωγή και η εκδοτική έκρηξη που όλα μαζί συνθέτουν το κλίμα ελευθερίας και ενθουσιασμού που κυριάρχησε στον τομέα της πνευματικής δημιουργίας.

Εκθεση για τα 40 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη Βουλή | iefimerida.gr 2

Την έκθεση προετοίμασαν η Βιβλιοθήκη της Βουλής και το Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία υπό την επιστημονική εποπτεία επιτροπής ειδικών. Η έκθεση θα λειτουργήσει για το κοινό με οργανωμένες ξεναγήσεις από τον Σεπτέμβριο.

Εκθεση για τα 40 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη Βουλή | iefimerida.gr 3

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ