Τι ζητά το ΠΑΣΟΚ για τη φορολογία -Οι απαντήσεις του Χαρδούβελη - iefimerida.gr

Τι ζητά το ΠΑΣΟΚ για τη φορολογία -Οι απαντήσεις του Χαρδούβελη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ρύθμιση των οφειλών προς το δημόσιο σε 100 δόσεις και η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης ήταν από τα βασικά ζητήματα που ζητά το ΠΑΣΟΚ στο μέτωπο της φορολογίας.

Στη συνάντηση που είχαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με τον Γκίκα Χαρδούβελη, υπέβαλαν επτά προτάσεις για τη φορολογία στον υπουργό Οικονομικών. Τα θέματα αναμένεται να συζητηθούν και στη συνάντηση που θα έχει την Πέμπτη ο Αντώνης Σαμαράς με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, όπου θα τεθεί επί τάπητος η τακτική της κυβέρνησης, ενόψει του δύσκολου φθινοπώρου. Στην κορυφή της ατζέντας είναι τα προαπαιτούμενα που πρέπει να κλείσουν, πριν από την αξιολόγηση της Τρόικα τον Οκτώβριο.

Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την φορολογία στον Γκίκα

  • Μείωση του ΕΦΚ πετρελαίου θέρμανσης, δεν απέδωσε το μέτρο, ούτε πέτυχε χτύπημα στο λαθρεμπόριο. Να επανεξεταστεί το μέτρο και η εφαρμογή του και επιπλέον μέτρα για πάταξη του λαθρεμπορίου (gps σε πλοία, εισροές-εκροές κλπ.). Τώρα που έχουμε προχωρήσει στα δημοσιονομικά πρέπει να δούμε το κοινωνικό πρόβλημα. Το δικαίωμα στην θέρμανση είναι δικαίωμα όλων των πολιτών.
  • Μείωση ακόμη και διαγραφή παλαιών και νέων προστίμων, τα οποία στο σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών (67δις€) υπολογίζονται σε 25δις€. Έχουν χάσει τα πρόστιμα τον αποτρεπτικό τους χαρακτήρα. Δεν υπάρχει κίνητρο. Πρώτον, να μειωθούν εφεξής και δεύτερον, να δούμε μία στρατηγική για τα συσσωρευμένα. Η εκτίμηση είναι ότι με την πύκνωση των φορολογικών υποχρεώσεων, ο ρυθμός αύξησης των ληξιπρόθεσμων από 1δις€ τον μήνα που είναι τώρα θα αυξηθεί στο 1,2δις€ κάθε μήνα.
  • 100 δόσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο.
  • Να καταργηθεί η υποχρέωση συγκεντρωτικών καταστάσεων ανά τρίμηνο και να γίνει ετήσια. Να μην υποβάλλουν όσοι έχουν μικροποσά (π.χ. 5,10,20€).
  • Να ισχύσουν οι εκπτώσεις φόρου από αποδείξεις δαπανών και για τους ελεύθερους επαγγελματίες.
  • Να μειωθεί από το 5% στο 3% του συνολικού εισοδήματος το ποσοστό των ιατρικών δαπανών που απαιτείται για να ισχύει η έκπτωση φόρου.
  • Να απαλλαγούν από το τέλος επιτηδεύματος όσοι έχουν μηδενικά εισοδήματα Οι φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν εκπρόθεσμα τις πρώτες 3-4 ημέρες μετά την λήξη προθεσμίας (μετά 14 Ιουλίου) να μην έχουν την μηνιαία προσαύξηση του 1%.


Τι τους απάντησε ο Γκίκας Χαρδούβελης

  • Τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει το πολυνομοσχέδιο, που θα ενσωματώνει τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα για την υποδόση του 1δις€.
  • Στο πολυνομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται και διατάξεις του υπουργείου Οικονομικών, όπως μόνο η διάταξη για την χάραξη του Αιγιαλού (αφαιρείται το κομμάτι για την χρήση γης), η αφαίρεση του ΑΦΜ από τους φοροφυγάδες και τις επιχειρήσεις που δεν έχουν δραστηριότητα και η κατάργηση υποχρέωσης για υποβολή εκκαθαριστικής δήλωσης ΦΠΑ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ