Ανατροπή για το Boeing που καταρρίφθηκε: Τα μαύρα κουτιά δεν έχουν «πειραχθεί» λένε οι ερευνητές - iefimerida.gr

Ανατροπή για το Boeing που καταρρίφθηκε: Τα μαύρα κουτιά δεν έχουν «πειραχθεί» λένε οι ερευνητές

Ανατροπή για το Boeing που καταρρίφθηκε: Τα μαύρα κουτιά δεν έχουν «πειραχθεί» λ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από τις πρώτες κιόλας ώρες που άρχισε να εκτυλίσσεται η τραγωδία με τους 298 νεκρούς από την κατάρριψη του Boeing, Κίεβο και Μόσχα επιδόθηκαν σε έναν ανελέητο πόλεμο προπαγάνδας ο οποίος έφθασε μέχρι στις αλληλοκατηγορίες για επέμβαση στα μαύρα κουτιά του αεροπλάνου.Ωστόσο, οι Ολλανδοί ερευνητές που εξετάζουν τα αίτια της συντριβής της πτήσης MH17 αποφάνθηκαν ότι δεν έχουν καμία ένδειξη ότι υπήρξε επέμβαση σε ένα από τα μαύρα κουτιά του Μπόινγκ 777, αυτό που καταγράφει τις συνομιλίες του πληρώματος μέσα στο πιλοτήριο.

«Ο Αποτυπωτής Ομιλίας Θαλάμου Διακυβέρνησης (CVR) έχει υποστεί ζημιές όμως η μνήμη του είναι ανέπαφη και δεν βρέθηκε καμία απόδειξη ή ένδειξη ότι υπήρξε επέμβαση», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Ολλανδικό Συμβούλιο Ασφαλείας (OVV) που έχει αναλάβει να συντονίσει την έρευνα.

Το OVV σημείωσε ότι η επόμενη φάση της έρευνάς του αφορά την αποτίμηση των πληροφοριών που κατέβασε από το μαύρο κουτί, μια διαδικασία για την οποία θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος.

Η εξέταση του δεύτερου μαύρου κουτιού, του Καταγραφέα Στοιχείων Πτήσης (FDT) θα ξεκινήσει αύριο Πέμπτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ