Εξηγήσεις από Προβόπουλο και μέλη της αρμόδιας επιτροπής για την έγκριση της εξαγοράς ποσοστού της Proton Bank από τον Λαυρεντιάδη - iefimerida.gr

Εξηγήσεις από Προβόπουλο και μέλη της αρμόδιας επιτροπής για την έγκριση της εξαγοράς ποσοστού της Proton Bank από τον Λαυρεντιάδη

Εξηγήσεις από Προβόπουλο και μέλη της αρμόδιας επιτροπής για την έγκριση της εξα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου καλούνται να δώσουν ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος και ακόμη επτά μέλη της αρμόδιας επιτροπής για την απόφαση τους να εγκρίνουν την εξαγορά ποσοστού 31,3 % της Proton Bank (το οποίο μέχρι τότε κατείχε η Τράπεζα Πειραιώς) από τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη τον Μάρτιο του 2010.

Οι εμπλεκόμενοι καλούνται να δώσουν εξηγήσεις στους οικονομικούς εισαγγελείς Παναγιώτη Αθανασίου και Γαληνού Μπρή, για την πράξη της συνέργειας σε κακουργηματική απιστία η οποία τελέστηκε σε βάρος της δημόσιας περιουσίας.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από εντολή του πρώην οικονομικοί εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη ως αποτέλεσμα αναφοράς του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και αφού είχε προηγηθεί η προφυλάκισή του για την υπόθεση των «επισφαλών δανείων» της Proton Bank.

Στην αναφορά αυτή την οποία κατέθεσε στις 6-9-2013, ενώπιον της 2ης ειδικής ανακρίτριας Ιωάννας Χατζάκη, ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας ισχυριζόταν μεταξύ άλλων ότι η έρευνα διεξάγεται μεροληπτικά σε βάρος του, ενώ από τη στιγμή που ο ίδιος κατηγορείται για παράνομα δάνεια ύψους περίπου 700 εκατομμυρίων ευρώ, θα έπρεπε να είχε ασκηθεί κακουργηματική δίωξη για απιστία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και του κ. Προβόπουλου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ