Η Λιθουανία στο ευρώ από την 1η Ιανουαρίου 2015 - iefimerida.gr

Η Λιθουανία στο ευρώ από την 1η Ιανουαρίου 2015

Η Λιθουανία στο ευρώ από την 1η Ιανουαρίου 2015
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη ζώνη του ευρώ θα ενταχθεί από την 1η Ιανουαρίου του 2015 η Λιθουανία, η οποία έλαβε σήμερα την τελική έγκριση από τις Βρυξέλλες. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαπίστωσε ότι οι προετοιμασίες της χώρας για την ένταξή της στην Ευρωζώνη προχωρούν καλά σε συνολικό επίπεδο, ωστόσο υπάρχουν περιθώρια για βελτιώσεις σε ορισμένους τομείς.

Η Επιτροπή συνέστησε μάλιστα τη λήψη μέτρων έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι οι επιχειρήσεις δεν θα κερδοσκοπήσουν από τη μετάβαση στο νέο νόσισμα.

Η ισοτιμία του λίτας, του νομίσματος που αντικατέστησε το ρούβλι το 2003, ορίστηκε στα 3,4528 λίτας ανά ευρώ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Λιθουανίας Λίνας Λινκέβιτσους, προσερχόμενος στη σύνοδο των υπουργών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, τόνισε ότι η χώρα του θα αποτέλεσει ένα αξιόπιστο μέλος της Ευρωζώνης. «Το ευρώ δεν είναι απλώς ένα νόμισμα, ούτε ένα κομμάτι μετάλλου. Για εμάς, σημαίνει ότι ανήκει κανείς στη σωστή ομάδα» διευκρίνισε.

Να σημειωθεί πως η Λιθουανία θα αποτελέσει το 19ο μέλος της ζώνης του ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ