Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την αναδιάρθρωση της Εθνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς - iefimerida.gr

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την αναδιάρθρωση της Εθνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αναδιάρθρωση της Εθνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς ενέκρινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο των αποφάσεών της περί κρατικών ενισχύσεων. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι το σχέδιο αναδιάρθρωσης και των δύο τραπεζών, το οποίο περιλαμβάνει την ενσωμάτωση διάφορων ελληνικών τραπεζών, είναι σύμφωνο με τους κανόνες της ΕΕ περί κρατικών ενισχύσεων.

Η Επιτροπή προσθέτει επίσης ότι τα μέτρα που εφαρμόζονται ήδη και από τις δύο τράπεζες και εκείνα που προβλέπονται στο μέλλον θα τους επιτρέψουν να αποκαταστήσουν πλήρως την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά της, περιορίζοντας ταυτόχρονα τις στρεβλώσεις του ανταγωνισμού που προκάλεσε η εκτεταμένη κρατική χρηματοδότηση.

Δηλώσεις έκανε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής και επίτροπος Ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια, ο οποίος αναφορικά με την Εθνική Τράπεζα τόνισε: «Με το σχέδιο αναδιάρθρωσης, η ΕΤΕ θα εστιάσει τις δραστηριότητές της στις ισχυρές τραπεζικές δραστηριότητες στην Ελλάδα και την Τουρκία, βελτιώνοντας έτσι την αποτελεσματικότητα των δραστηριοτήτων αυτών. Έτσι θα διασφαλιστεί ότι η τράπεζα θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί την ελληνική οικονομία σε βιώσιμη βάση».

Όσον αφορά την Τράπεζα Πειραιώς, ο κ. Αλμούνια δήλωσε: «Η επιτυχημένη ενσωμάτωση διάφορων ελληνικών τραπεζικών δραστηριοτήτων ενίσχυσε τη ρευστότητα της Τράπεζας Πειραιώς. Ο διευρυμένος όμιλος πρέπει τώρα να ολοκληρώσει τη σημαντική διαδικασία εξορθολογισμού που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, ώστε να αποκαταστήσει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά του και να μπορεί να χρηματοδοτεί την ελληνική οικονομία σε βιώσιμη βάση».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επισημαίνει επίσης ότι από το 2008, η Ελλάδα και το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) παρείχαν επανειλημμένα στην Εθνική Τράπεζα και στην Τράπεζα Πειραιώς κεφαλαιακή στήριξη και ενίσχυση της ρευστότητας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ