Πάνω από 180 τα τελευταία θύματα της Λαμπεντούζα -Τους πετούσαν στη θάλασσα οι δουλέμποροι - iefimerida.gr

Πάνω από 180 τα τελευταία θύματα της Λαμπεντούζα -Τους πετούσαν στη θάλασσα οι δουλέμποροι

Πάνω από 180 τα τελευταία θύματα της Λαμπεντούζα -Τους πετούσαν στη θάλασσα οι δ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υγρός τάφος έγινε για περισσότερους από 180 ανθρώπους η θάλασσα ανοιχτά της Λαμπεντούζα. Είναι μία ακόμη τραγωδία, με θύματα μετανάστες, την ελπίδα των οποίων για μία καλύτερη ζωή εκμεταλλεύονται οι δουλέμποροι.

Το πλοίο που τους μετέφερε εξέπεμψε σήμα κινδύνου 80 μίλια νότια της Λαμπεντούζα το περασμένο Σάββατο. Οπως καταγγέλλουν τώρα δεκάδες από τους 569 διασωθέντες- στην πλειονότητά τους προέρχονται από τη Συρία και το Πακιστάν- οι νεκροί ξεπερνούν τους 180.

Μαρτυρίες πολλών εκ των 569 μεταναστών αναφέρουν ότι ζήτησαν με επιμονή από τους δουλεμπόρους να δώσουν τροφή και νερό στα ανήλικα παιδιά και στις γυναίκες, αλλά εκείνοι αρνήθηκαν. Στο αμπάρι του πλοίου βρέθηκαν 29 πτώματα μεταναστών, που πέθαναν από ασφυξία, λόγω των τοξικών αναθυμιάσεων των καυσίμων.

Οι ιταλικές αρχές συνέλαβαν πέντε από τους δουλέμπορους, που είχαν εμφανιστεί ως μετανάστες, και τους απήγγειλαν την κατηγορία της πολλαπλής ανθρωποκτονίας. Μάλιστα, σύμφωνα με την Corriere della Sera, οι δουλέμποροι πέταξαν στη θάλασσα δεκάδες μετανάστες για να δημιουργηθεί περισσότερος χώρος στο υπερφορτωμένο πλεούμενο.

«Πολλοί μετανάστες μαχαιρώθηκαν σε βίαιες συμπλοκές μέσα στο πλοιάριο. Οι επιβάτες είχαν χωρισθεί σε δυο ομάδες: σε εκείνους που ζητούσαν να γυρίσουν πίσω, λόγω των ακραίων συνθηκών του ταξιδιού και της βλάβης της μηχανής και στους υπόλοιπους, οι οποίοι ήθελαν να φτάσουν πάση θυσία στην Ιταλία», ανέφερε η ιταλική δημόσια τηλεόραση RAI.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ