ΟΗΕ: Δεν υπάρχει κανένα ασφαλές μέρος για τους άμαχους στη Γάζα -Τα παιδιά πληρώνουν το τίμημα - iefimerida.gr

ΟΗΕ: Δεν υπάρχει κανένα ασφαλές μέρος για τους άμαχους στη Γάζα -Τα παιδιά πληρώνουν το τίμημα

ΟΗΕ: Δεν υπάρχει κανένα ασφαλές μέρος για τους άμαχους στη Γάζα -Τα παιδιά πληρώ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη θλιβερή πραγματικότητα που ισχύει στη Λωρίδα της Γάζας αναγκάστηκε να παραδεχθεί ο ΟΗΕ. Οι άμαχοι Παλαιστίνιοι δεν έχουν μέρος να κρυφτούν όταν πέφτουν «βροχή» οι βόμβες του ισραηλινού στρατού και τα παιδιά είναι εκείνα που πληρώνουν το ακριβότερο τίμημα.

«Δεν υπάρχει κυριολεκτικά κανένα ασφαλές μέρος για τους αμάχους», παραδέχθηκε ο Γενς Λέρκε, εκπρόσωπος του Γραφείου του ΟΗΕ για την Ανθρωπιστική Βοήθεια (OCHA), σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη.

Στοιχεία του Οργανισμού αναφέρουν ότι από τους 500 και πλέον Παλαιστίνιους που έχουν χάσει τη ζωή τους από το ξέσπασμα των εχθροπραξιών στις 8 Ιουλίου, το ένα τρίτο είναι ανήλικα παιδιά. Πρόκειται για τα θύματα στη Λωρίδα της Γάζας, εκεί όπου ζουν 4.500 άτομα ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο. Από τους βομβαρδισμούς έχουν καταστραφεί περίπου 500 σπίτια και 100.000 άτομα βρήκαν καταφύγιο σε σχολεία, αλλά έχουν άμεση ανάγκη από τρόφιμα, νερό και στρώματα.

Τραγικά είναι και τα στοιχεία της UNICEF για τα παιδιά που είναι θύματα αυτής της εμπόλεμης κατάστασης. Ως τώρα 121 ανήλικοι σκοτώθηκαν από τα ισραηλινά πυρά και άλλοι 900 τραυματίστηκαν. «Υστερα από εκτίμηση στελεχών ανθρωπιστικών οργανώσεων, 107.000 παιδιά στη Γάζα χρειάζονται ψυχοκοινωνική υποστήριξη λόγω των τραυμάτων που βιώνουν, όπως θάνατο, τραυματισμό ή απώλεια του σπιτιού τους», είπε ο Λέρκε.

Περισσότεροι από 1,2 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας δεν έχουν νερό ή έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε νερό ενώ τα ηλεκτροδοτικά δίκτυα καταστράφηκαν ή δεν έχουν καύσιμα για τις γεννήτριες, πρόσθεσε. «Επιπλέον, έχουμε πληροφορίες για υπερχείλιση υπονόμων το οποίο αποτελεί απειλή για τη δημόσια υγεία», είπε.

Παράλληλα, έχουν καταστραφεί 18 εγκαταστάσεις υγείας, ανάμεσά τους τρία νοσοκομεία, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ενώ η τροφοδοσία των νοσοκομείων σε φάρμακα και ιατρικά είδη παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα, λόγω του μεγάλου αριθμού των θυμάτων και των ελλείψεων που ήδη υπήρχαν.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΟΗΕ UNICEF ειδήσεις Λωρίδα της Γάζας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ