Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα έχει χρήματα στην... άκρη, αν τα χρειαστούν οι τράπεζες - iefimerida.gr

Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα έχει χρήματα στην... άκρη, αν τα χρειαστούν οι τράπεζες

Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα έχει χρήματα στην... άκρη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διαθέσιμα ποσά, που μπορούν να καλύψουν τα όποια προβλήματα προκύψουν από τα stress test της ΕΚΤ, έχουν η Πορτογαλία και η Ελλάδα για ενδεχόμενη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Αυτό επεσήμανε ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ.

Σύμφωνα με τη δήλωσή του, στο Bloomberg, η Ελλάδα έχει στην... άκρη 11 δισ. ευρώ και η Πορτογαλία διαθέτει 6,4 δισεκατομμύρια για αυτό το σκοπό. Τα αποθέματα αυτά είναι διασφαλισμένα μέχρι να ολοκληρωθεί η αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ώστε να είναι διαθέσιμα αν χρειαστούν, όπως συμπλήρωσε ο Ρέγκλινγκ.

Αναφερόμενος στην Πορτογαλία, ανέφερε ότι- από όσο ξέρει- δεν θα χρειαστεί το απόθεμα, τουλάχιστον όχι το μεγαλύτερο μέρος του. Για την Ελλάδα πρόσθεσε «δεν ξέρουμε πόσο μεγάλες είναι αυτές οι ανάγκες. Οι περισσότεροι εκτιμούν ότι θα χρειαστούν για τις ελληνικές τράπεζες πολύ λιγότερα από τα 11 δισεκατομμύρια, αλλά δεν ξέρουμε».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ