Η Ζαρούλια πήρε άδεια να πηγαίνει στην τράπεζα και το φαρμακείο, γιατί η Ουρανία έχει σπάσει το πόδι της - iefimerida.gr

Η Ζαρούλια πήρε άδεια να πηγαίνει στην τράπεζα και το φαρμακείο, γιατί η Ουρανία έχει σπάσει το πόδι της

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεκτή έγινε η αίτηση της Ελένης Ζαρούλια για τροποποίηση του περιοριστικού όρου που της είχε επιβληθεί για κατ' οίκον περιορισμό και της επιτρέπεται εφεξής να επισκέπτεται την τράπεζα και το φαρμακείο, γιατί η κόρη της Ουρανία έχει σπάσει το πόδι της και δεν μπορεί να μετακινείται. Παράλληλα θα της επιτρέπεται να επισκέπτεται στις φυλακές Κορυδαλλού τον Νίκο Μιχαλολιάκο μία φορά την 1η εβδομάδα κάθε μήνα.

Σύμφωνα με τον συνήγορο της η τροποποίηση των όρων είναι ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της αναγνώρισης των δικαιωμάτων των κατηγορουμένων. Την ίδια ώρα οι εφέτες ανακρίτριες αν και έχουν ολοκληρώσει την έρευνα τους για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής δεν μπορούν να κηρύξουν το τέλος της ανάκρισης, αφού τουλάχιστον 10 κατηγορούμενοι έχουν προσφύγει στα δικαστικά συμβούλια ζητώντας την αντικατάσταση της προσωρινής τους κράτησης με περιοριστικούς όρους.

Νομικοί κύκλοι σχολίαζαν πως με αυτόν τον τρόπο καθυστερεί να γίνει το επόμενο βήμα δηλαδή το κλείσιμο της ανάκρισης και η διαβίβαση της δικογραφίας για πρόταση και παραπεμπτικό ή μη βούλευμα επισημαίνοντας πως το Σεπτέμβρη κλείνει ένας χρόνος προφυλάκισης για αρκετούς κατηγορουμένους, εκτιμώντας πως τους υπόλοιπους έξι μήνες για να συμπληρωθεί το 18μηνο η δίκη δεν θα έχει ολοκληρωθεί, Υπενθυμίζεται ότι σήμερα είναι κρατούμενοι τουλάχιστον 30 εμπλεκόμενοι, ενώ ο αριθμός των κατηγορουμένων έχει φτάσει τους 80.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ