Ποιοί είναι οι «μοναχικοί στρατιώτες» του Ισραήλ -Αφήνουν τα σπίτια τους και πάνε στον πόλεμο [εικόνες] - iefimerida.gr

Ποιοί είναι οι «μοναχικοί στρατιώτες» του Ισραήλ -Αφήνουν τα σπίτια τους και πάνε στον πόλεμο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι δύο Αμερικανοί, εβραϊκής καταγωγής, που σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας ανήκαν στην ιδιαίτερη κατηγορία εκείνων των Εβραίων της διασποράς που εθελοντικά κατατάσσονται στο στρατό του Ισραήλ.

Το Ισραήλ αποκαλεί αυτούς τους νέους, που έρχονται από όλο τον κόσμο να υπηρετήσουν τη θητεία τους, «μοναχικούς στρατιώτες» -Lonely Soldiers. Υπάρχουν μάλιστα και ενημερωτικά σάιτ και οργανώσεις που παρέχουν πληροφορίες για την εθελοντική κατάταξη.

Είναι άνδρες και γυναίκες στην ακμή της ηλικίας τους, οι οποίοι αφήνουν πίσω γονείς και συνήθως άνετες ζωές σε πόλεις όπως το Σίδνεϊ, το Λονδίνο, το Λος Άντζελες κι αλλού για να υπερασπιστούν το κράτος του Ισραήλ, αν και δεν είναι Ισραηλινοί με τη στενή έννοια.

Υπάρχουν τουλάχιστον 2.000 «μοναχικοί στρατιώτες» που υπηρετούν αυτή τη στιγμή στον ισραηλινό στρατό. Για τους Εβραίους που έχουν φύγει από το Ισραήλ πριν την ηλικία των 15, ή για τους Εβραίους της διασποράς που ουδέποτε έζησαν στο Ισραήλ και συνήθως δεν έχουν ούτε καν ισραηλινή υπηκοότητα, η θητεία είναι εθελοντική. Για πολλούς από αυτούς τους νέους η θητεία είναι σαν ένα κάλεσμα για να βρουν τις ρίζες τους και πολλοί από αυτούς μιλάνε ελάχιστα ή καθόλου εβραϊκά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ