Ο γοητευτικός δάσκαλος του σκι που έγινε ισόβιος δήμαρχος - iefimerida.gr

Ο γοητευτικός δάσκαλος του σκι που έγινε ισόβιος δήμαρχος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αθλητής, μπον βιβέρ, γυναικοκατακτητής, εκρηκτικός χαρακτήρας, ισόβιος δήμαρχος. Γρηγόρης Κασιδόκωστας, η ψυχή της Βουλιαγμένης. Μπορεί ο γιος του από το γάμο του με τη Μαριάνα Λάτση, Πάρης να του έχει ... κλέψει τη δόξα τα τελευταία χρόνια, καθώς φιγουράρει πολύ συχνά στα πρωτοσέλιδα εφημερίδων και περιοδικών, ο άνθρωπος όμως που αγάπησε όσο κανένας τη Βουλιαγμένη έχει τον τρόπο να παραμένει πάντα στην πρώτη γραμμή. Από το βράδυ της Πέμπτης η είδηση της εισαγωγής του στο νοσοκομείο, εξαιτίας εγκεφαλικού επεισοδίου έκανε αμέσως το γύρο της Ελλάδας.

Ο αθλητής Γρηγόρης Κασιδόκωστας

Από μικρό παιδί είχε δείξει την αγάπη του για τη θάλασσα και δεν αποχωριζόταν με τίποτα τα νερά της Βουλιαγμένης. Έφηβος πια ασχολείται πιο εντατικά με το πόλο και αγωνίζεται στην ομάδα του Παναθηναϊκού. Το άθλημα όμως που τον έκανε γνωστό στην πόλη του, αλλά και στη γυναίκα της ζωής του ήταν το θαλάσσιο σκι. Δεν αποχωριζόταν ποτέ τα πέδιλα του σκι και ήταν προφανές πως το άθλημα θα τον ακολουθούσε σε όλη του τη ζωή. Ο Γρηγόρης Κασιδόκωστας έγινε ο ένας από τους καλύτερους δασκάλους του σκι.

Οι παλιότεροι στη Βουλιαγμένη έχουν να λένε για τα "ακροβατικά" που έκανε με τα πέδιλα στον αφρό της θάλασσας κάνοντας φιγούρα στα νεαρά κορίτσια της παραλίας. Γοητευτικός, όμορφος, γυμνασμένος ήταν φυσικό να τραβάει επάνω τα βλέμματα του γυναικείου πληθυσμού. Μια από τις «κατακτήσεις» ήταν η νεαρή τότε Μαριάννα Λάτση.

Ο γάμος και η αντίδραση του πεθερού

Ο κεραυνοβόλος έρωτας τους οδήγησε στα σκαλιά της εκκλησίας το 1982, προκαλώντας σεισμό στην κοσμική Αθήνα και πάταγο στο πανελλήνιο. Το ζευγάρι απέκτησε ένα γιο, τον Πάρη, ο οποίος κάνει πλέον τα πάντα για να ξεπεράσει σε δημοφιλία τους γονείς του. Ο γάμος της Μαριάννας Λάτση με τον Γρηγόρη Κασιδόκωστα συνάντησε τη σθεναρή αντίσταση του πατέρα της νύφης καπετάν Γιάννη Λάτση και τελικά κατέληξε στο χωρισμό πέντε χρόνια αργότερα, το 1987.

Μέχρι και σήμερα μιλάει για την πρώην σύζυγό του, με τα καλύτερα λόγια: «Είναι μια πολύ καλή κοπέλα. Ακόμα την αισθάνομαι γυναίκα μου. Είναι πολύ απλός άνθρωπος. Ήμουνα τυχερός που πέρασα και είμαι ακόμα σε αυτή την οικογένεια». Λίγα χρόνια αργότερα ξαναπαντρεύτηκε και απέκτησε ακόμη ένα γιό, τον Αλέξανδρο.

Από δάσκαλος ... δήμαρχος

Ένα χρόνο νωρίτερα ο δάσκαλος σκι της Βουλιαγμένης αποφάσισε να ασχοληθεί πιο εντατικά με τον τόπο του. Εθεσε υποψηφιότητα για δήμαρχος και εξελέγη για πρώτη φορά το 1986. Από τότε δεν έχει εγκαταλείψει ποτέ τη θέση του, καθώς απολαμβάνει την καθολική αναγνώριση των συμπολιτών του και επανεκλέγεται συνεχώς, μετρά ήδη 7 νίκες, με ποσοστά... δικτατορικών καθεστώτων.

Το όνειρο της νέα Μεσογειακής Ριβιέρας

Το όραμα του είναι να μετατρέψει τη Βουλιαγμένη στο Μονακό της Αττικής. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του: «Ολόκληρη η περιοχή είναι πρόκληση. Είναι το "μάτι του Θεού". Έχει μια υπέροχη παραλία με καθαρά νερά, μήκους 10 χιλιομέτρων. Η περιοχή αυτή δικαιούται και μπορεί να γίνει μια νέα Μεσογειακή Ριβιέρα. Αυτό είναι το νέο μεγάλο μου στοίχημα. Μια Αθηναϊκή Ριβιέρα, τουλάχιστον εφάμιλλη, για να μην πω ανώτερη, από τη Γαλλική και την Ιταλική Ριβιέρα. Μάλιστα, εγώ οραματίζομαι μία αδελφοποίηση με τις περιοχές αυτές, μία στενή συνεργασία στον τομέα του τουρισμού. Θα έβλεπα, ίσως, μία κοινή προβολή και για τις τρεις Μεσογειακές Ριβιέρες σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις και δραστηριότητες. Υγεία να έχουμε και θα τα λέμε...».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ