Κρατική επιχορήγηση 1,3 εκατ. ευρώ στους δήμους για τη δημιουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων - iefimerida.gr

Κρατική επιχορήγηση 1,3 εκατ. ευρώ στους δήμους για τη δημιουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργου Καρασμάνη καθορίστηκαν οι όροι και οι προϋποθέσεις για την επιχορήγηση των δήμων προκειμένου να δημιουργηθούν καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Βάσει της απόφασης καθορίστηκαν επίσης το ύψος της επιχορήγησης, καθώς και η διαδικασία καταβολής της, ενώ η απόφαση προωθήθηκε για προσυπογραφή από τα συναρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών.

Οι Δήμοι και οι Σύνδεσμοι Δήμων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα ίδρυσης και λειτουργίας καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς είναι δικαιούχοι της κρατικής επιχορήγησης συνολικού προϋπολογισμού 1.300.000 ευρώ, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και η περισυλλογή, σήμανση, καταγραφή, εμβολιασμός, στείρωση, αποθεραπεία, υιοθεσία ή επανένταξη των αδέσποτων ζώων.

Ο κ. Καρασμάνης αμέσως μετά την υπογραφή της απόφασης δήλωσε: «Σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, εκπληρώνουμε μια σημαντική χρηματοδοτική υποχρέωση της Πολιτείας έναντι των Δήμων, οι οποίοι σε συνεργασία με Φιλοζωικά Σωματεία μεριμνούν για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων προς όφελος της δημόσιας υγείας και της υγείας και ευζωίας των ζώων συντροφιάς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αδέσποτα επιχορήγηση Καταφύγιο ΥΠΑΑΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ