Cougar και milf μπήκαν στο λεξικό -Τι σημαίνουν και ποιες ακόμη νέες λέξεις προστέθηκαν - iefimerida.gr

Cougar και milf μπήκαν στο λεξικό -Τι σημαίνουν και ποιες ακόμη νέες λέξεις προστέθηκαν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η λέξη sexting (ανταλλαγή μηνυμάτων φλερτ) είναι μια από τις 1.000 νέες λέξεις που όχι μόνο χρησιμοποιούνται καθημερινά ως αργκό αλλά κατάφεραν να αποκτήσουν και τη δική τους θέση σε βρετανικό λεξικό (Chambers Dictionary).

Την ίδια ώρα έγιναν μικρές... παρεμβάσεις στην εννοιολογική απόδοση λέξεων που έχουν μπει εδώ και εκατοντάδες χρόνια στα λεξικά, όπως οι λέξεις γάμος, ο σύζυγος και η σύζυγος, έτσι ώστε να αντικατοπτρίζεται η αλλαγή στάσης της Βρετανίας απέναντι στο σεξ και τις σχέσεις.

Ετσι στην εννοιολογική απόδοση της λέξης «γάμος» δεν υπάρχει κάποια αναφορά στα δύο φύλα («Γάμος: Η τελετή, πράξη ή σύμβαση με την οποία δύο άνθρωποι παντρεύονται μεταξύ τους»), όπως και στις λέξεις ο σύζυγος (Ο σύζυγος: Ο άνδρας με τον οποίο κάποιος/α είναι παντρεμένος) και η σύζυγος (Η σύζυγος: Η γυναίκα με την οποία κάποιος/α είναι παντρεμένος).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ γάμος λεξικό σύζυγος cougar milf
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ