Το μήνυμα Χαρδούβελη για τις αποφάσεις του ΣτΕ: Δημοσιονομική πολιτική ασκούν οι πολιτικοί, όχι η Δικαιοσύνη - iefimerida.gr

Το μήνυμα Χαρδούβελη για τις αποφάσεις του ΣτΕ: Δημοσιονομική πολιτική ασκούν οι πολιτικοί, όχι η Δικαιοσύνη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, μιλώντας χθες βράδυ στο Γενικό Συμβούλιο του ΣΕΒ έστειλε σαφέστατο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για την ασκούμενη δημοσιονομική πολιτική και όχι η δικαιοσύνη.

«Οι πολιτικοί αποφασίζουν τη δημοσιονομική πολιτική και όχι η δικαστική εξουσία», είπε ο υπουργός Οικονομικών για τόνισε πως «έχει λόγο η Δικαιοσύνη για το τι είναι δίκαιο και τι είναι άδικο, αλλά δεν μπορεί να κάνει δημοσιονομική πολιτική».

Επεσήμανε μάλιστα πως «η κυβέρνηση θα δώσει μια συνολική λύση για το θέμα» αναφερόμενος στις δικαστικές αποφάσεις για τα ειδικά μισθολόγια και τις άλλες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Επί της ουσίας πάντως άφησε να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να εφαρμόσει επακριβώς τις αποφάσεις των δικαστηρίων, εν αναμονή της γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για την ερμηνεία των συγκεκριμένων αποφάσεων.

Σύμφωνα με τον Γκίκα Χαρδούβελη πρόκληση για την κυβέρνηση αποτελούν τα «κόκκινα δάνεια» και έκανε λόγο και για μια ευκαιρία αναδιάρθρωσης και του ιδιωτικού τομέα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ίσως αυτή η μεγάλη κρίση να οδηγήσει και με βοήθεια των τραπεζών και των επιχειρήσεων να βρούμε λύσεις. Να γίνουν συγχωνεύσεις και εξαγορές. Οι επιχειρηματίες θα πρέπει να είναι ανοιχτόμυαλοι, να μην επιμείνουν σώνει και καλά να κρατήσουν την επιχείρησή τους 100%. Θα πρέπει να φέρουμε ξένο κεφάλαιο για να υπάρξει ισορροπία που θα βοηθήσει συνολικά τη οικονομία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ