Οι αυτονομιστές παραδίδουν τα μαύρα κουτιά του Boeing στην Malaysia Airlines -Τα έχουν «πειράξει», λέει το Κίεβο - iefimerida.gr

Οι αυτονομιστές παραδίδουν τα μαύρα κουτιά του Boeing στην Malaysia Airlines -Τα έχουν «πειράξει», λέει το Κίεβο

Οι αυτονομιστές παραδίδουν τα μαύρα κουτιά του Boeing στην Malaysia Airlines -Τα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα χέρια των εμπειρογνωμόνων από τη Μαλαισία θα δοθούν τα μαύρα κουτιά του Boeing 777, έπειτα από τη συμφωνία του πρωθυπουργού της χώρας, με τους αυτονομιστές της Ουκρανίας. Το Κίεβο όμως προειδοποιεί ότι οι φιλορώσοι τις τελευταίες ημέρες αλλοίωσαν το σύστημα καταγραφής των δεδομένων της πτήσης και των συνομιλιών στο πιλοτήριο, από την εξέταση του οποίου θα μπορούσε να προκύψουν κάποια στοιχεία για τις συνθήκες της τραγωδίας.

Οι αυτονομιστές κατέληξαν σε συμφωνία με τον πρωθυπουργό της Μαλαισίας, Νατζίμπ Ραζάκ, ο οποίος ανακοίνωσε ότι βρέθηκε λύση και για το ζήτημα των σορών των θυμάτων, που θα παραδοθούν στην Ολλανδία, πέρα από το ζήτημα των μαύρων κουτιών που θα παραλάβουν οι ειδικοί της Malaysia Airlines.

«Τις τελευταίες ημέρες, δουλέψαμε παρασκηνιακά για να έρθουμε σε επαφή με αυτούς που έχουν υπό τον έλεγχό τους την τοποθεσία της συντριβής της πτήσης ΜΗ17. Αυτή η επαφή επιτεύχθηκε», είπε ο Ραζάκ.

Με βάση τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ Μαλαισίας και αυτονομιστών, τα 282 πτώματα που έχουν βρεθεί θα μεταφερθούν στο Χάρκοβο και θα παραδοθούν σε εκπροσώπους της ολλανδικής κυβέρνησης. Ο Ραζάκ δεν εξήγησε τι συνέβη με τα πτώματα που δεν έχουν βρεθεί ακόμη. Στη συνέχεια οι σοροί των θυμάτων θα μεταφερθούν στο Αμστερνταμ με ολλανδικό στρατιωτικό αεροσκάφος C-130.

Τις επόμενες ημέρες, αν υλοποιηθεί η συμφωνία, αναμένεται και η εξέταση των μαύρων κουτιών του αεροσκάφους. Ομως, ο αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης έσπευσε να δηλώσει πως ίσως να μην είναι αξιόπιστα τα στοιχεία που θα προκύψουν από αυτή τη διαδικασία.

Ο Βολοντίμιρ Γκρόισμαν δήλωσε ότι οι φιλορώσοι αντάρτες έχουν παραποιήσει τα μαύρα κουτιά, καθώς τα επεξεργάζονταν από τη στιγμή που τα πήραν στα χέρια τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ