Επικίνδυνη η αποτρίχωση του μπικίνι με κερί -Τα σοβαρά προβλήματα υγείας που μπορεί να προκαλέσει - iefimerida.gr

Επικίνδυνη η αποτρίχωση του μπικίνι με κερί -Τα σοβαρά προβλήματα υγείας που μπορεί να προκαλέσει

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καμπανάκι για τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τη γυναικεία υγεία από την αποτρίχωση του μπικίνι με κερί κρούουν οι επιστήμονες.

Το άρθρο επισκόπηση τελευταίων ερευνών που δημοσιεύεται στο ιατρικό περιοδικό JAMA καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η αποτρίχωση του μπικίνι με κερί συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο προσβολής από σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.

Και αυτό γιατί η αποτρίχωση μπορεί να προκαλέσει «έλλειμμα στο βλενοδερματικό φράγμα», με απλά λόγια δηλαδή να αφαιρέσει την εξωτερική μεμβράνη του δέρματος επιτρέποντας στους ιούς και στα βακτήρια να εισέλθουν στο σώμα.

Βέβαια, όπως αναφέρει η μελέτη οι κίνδυνοι από την αποτρίχωση με κερί έρχονται σε συνδυασμό με τη σεξουαλική ασυδοσία και προσθέτουν ότι αν και η συγκεκριμένη μέθοδος θεωρείται γενικά μια ασφαλής διαδικασία, μπορεί, όμως, να προκαλέσει μικροτραυματισμούς στο δέρμα και αυτό με τη σειρά του θυλακίτιδα, μολύνσεις, εγκαύματα, ακόμη και καλοήθεις όγκους. Οπως σημειώνεται, μάλιστα, οι γυναίκες που κάνουν αποτρίχωση με κερί είναι πιο ευάλωτες σε βακτήρια όπως ο σταφυλόκοκκος, ο στρεπτόκοκκος και η ψευτομονάδα aeruginosa τα οποία μπορούν να μεταδοθούν μέσω μολυσμένων εργαλεών αποτρίχωσης, ή από την άνθρωπο που την κάνει.

«Οσε γυναίκες κάνουν αποτρίχωση στο μπικίνι με κερί θα πρέπει να ενημερώνονται για τους κινδύνους που ελλοχεύουν και να τους δίνεται η συμβουλή να απέχουν από το σεξ για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα», προστίθεται στη μελέτη.

Ωστοσο, άλλες μελέτες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η αποτρίχωση του μπικίνι με κερί είναι μια από τις ασφαλέστερες μεθόδους και μάλιστα έχει συμβάλει στην εξάλειψη διαφόρων ασθενειών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ