Ο όμορφος Πέδρο: Ποιος είναι ο 42χρονος που αναλαμβάνει τα ηνία του Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Ισπανία [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο όμορφος Πέδρο: Ποιος είναι ο 42χρονος που αναλαμβάνει τα ηνία του Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Ισπανία [εικόνες]

Ανεμος αλλαγής στην Ισπανία: Ποιος είναι ο όμορφος Πέδρο που αναλαμβάνει τα ηνία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανεμος αλλαγής φυσάει στη γειτονική Ισπανία με το Σοσιαλιστικό Κόμμα να αλλάζει χέρια και να περνάει σε ένα νέο άφθαρτο πρόσωπο της πολιτικής σκηνής.

Ο μέχρι πρόσφατα άγνωστος 42χρονος οικονομολόγος Πέδρο Σάντσεζ παραλαμβάνει τα ηνία του κόμματος από τον Αλφρέδο Ρουμπαλκάμπα με σκοπό να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο για την παράταξη του και την Ισπανία.

Γεννήθηκε το 1972 στην Μαδρίτη, από πατέρα οικονομολόγο και ενεργό μέλος του Σοσιαλιστικού κόμματος και μητέρα στον οργανισμό κοινωνικής ασφάλισης.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα Εθνος της Κυριακής, ο ίδιος παίζει μπάσκετ και είναι φαν της Ατλέτικο Μαδρίτης, δηλώνει ακτιβιστής και υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με πολιτικά συμφέροντα, ενώ η πολιτική του καριέρα στηρίζεται κυριολεκτικά στο μότο «ο κατάλληλος άνθρωπος την κατάλληλη ώρα», αφού πάντα βρισκόταν στο προσκήνιο μετά από παραίτηση πολιτικού.

Για παράδειγμα το 2003, αρχικά απέτυχε να εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος αφού ήρθε 23ος ενώ η παράταξη του πήρε μόλις 21 έδρες. Ωστόσο ένα χρόνο μετά παραιτήθηκαν δύο δημοτικοί σύμβουλοι, εξασφαλίζοντας του ξανά μία θέση στην πρώτη γραμμή.

Με παρόμοιο τρόπο σκαρφάλωσε και στην ηγεσία του PSOE, όταν δύο μεγάλα ονόματα του κόμματος, η πρώην υπουργός άμυνας Κάρμε Τσακόν και η πρωθυπουργός της Ανδαλουσίας Σουζάνα Ντίαθ, αποφάσισαν να μη συμμετάσχουν, ενώ τη θέση διεκδίκησαν δύο επίσης άγνωστοι του κόμματος, ο Εδουάρδο Μαδίνα που είχε επιζήσει απο βομβιστική επίθεση της ΕΤΑ και θεωρούνταν φαβορί και ο καθηγητής φιλοσοφίας Αντόνιο Πέρες Τάπιας.

Ο Σάντσες εκλέχθηκε με 48,9% παίρνοντας πολλούς ψήφους στην Ανδαλουσία, γεγονός που υποδηλώνει ότι έχει και τη στήριξη της Ντίαθ, η οποία ήταν και η πρώτη που συνάντησε επισήμως όταν εκλέχθηκε.

Ο όμορφος Πέδρο: Ποιος είναι ο 42χρονος που αναλαμβάνει τα ηνία του Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Ισπανία [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Ο όμορφος Πέδρο: Ποιος είναι ο 42χρονος που αναλαμβάνει τα ηνία του Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Ισπανία [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ο όμορφος Πέδρο: Ποιος είναι ο 42χρονος που αναλαμβάνει τα ηνία του Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Ισπανία [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ