Διόδια και στους γερμανικούς αυτοκινητοδρόμους - iefimerida.gr

Διόδια και στους γερμανικούς αυτοκινητοδρόμους

Διόδια και στους γερμανικούς αυτοκινητοδρόμους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι γερμανικοί αυτοκινητόδρομοι, οι περίφημες Autobahnen, η ανάπτυξη των οποίων είχε ξεκινήσει πριν από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, είναι ο τελευταίος παράδεισος επί γης σε ότι αφορά τα όρια ταχύτητες που απλά δεν υφίστανται Παράλληλα διαφοροποιούνται από όλους τους άλλους και στο ότι δεν υπάρχουν διόδια, κάτι που όμως πρόκειται να αλλάξει από το 2016.

Κι αυτό γιατί η Γερμανία θα εισάγει για τους ξένους υπηκόους και όχι για τους ντόπιους που θα έχουν ειδικά σήματα για τα αυτοκίνητά τους, ένα παράβολο χρήσης για τα ΙΧ, κατ΄αναλογία με αυτό που ήδη υπάρχει για τα φορτηγά. Στα επαγγελματικά οχήματα το παράβολο εξαρτάται από τις εκπομπές ρύπων τους, ενώ στα επιβατικά ο καθοριστικός παράγοντας θα είναι η διάρκεια χρήσης.

Έτσι το κόστος για 10 μέρες θα ανέρχεται σε 10 ευρώ, για δύο μήνες σε 20, ενώ η ετήσια «κάρτα» θα κοστίζει 100 ευρώ.Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για έσοδα 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για τα πρώτα τέσσερα χρόνια εφαρμογής του μέτρου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ