Στα ίχνη της γιάφκας του Μαζιώτη -«Οδηγός» στοιχεία από τις κάμερες στην Εθνική και την Αττική οδό - iefimerida.gr

Στα ίχνη της γιάφκας του Μαζιώτη -«Οδηγός» στοιχεία από τις κάμερες στην Εθνική και την Αττική οδό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε αραιοκατοικημένη περιοχή, στα βορειοανατολικά του νομού Αττικής, εστιάζει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία τις έρευνες για τον εντοπισμό της γιάφκας του Νίκου Μαζιώτη. Εκεί όπου οδηγούν τα στελέχη της αστυνομίας τα στοιχεία που προέκυψαν από τις κάμερες στην Εθνική και την Αττική Οδό.

Το σπίτι στο Μαρούσι, όπου έμεναν τα τελευταία περίπου δύο χρόνια ο Μαζιώτης, η σύντροφός του Πόλα Ρούπα και το παιδί τους, δεν έδωσε ιδιαίτερα ευρήματα. Στο διαμέρισμα στην οδό Υψηλάντου δεν υπήρχαν εκεί όπλα ή εκρηκτικά και τις τελευταίες ημέρες η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία «χτενίζει» την Αττική για να βρει το «στρατηγείο» του τρομοκράτη και των συνεργατών του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», στο επίκεντρο βρίσκεται συγκεκριμένη περιοχή, έπειτα από πληροφορίες ότι εκεί εντοπίστηκε να κινείται τις ημέρες πριν από τη σύλληψη του καταζητούμενου τρομοκράτη το ασημί Hyundai Accent, το οποίο είχε αγοράσει ο Μαζιώτης τον Ιούλιο του 2013, χρησιμοποιώντας πλαστή ταυτότητα με όνομα Μιχάλης Μιχελάκης. Καλά πληροφορημένη πηγή δήλωσε στην εφημερίδα ότι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής πραγματοποίησαν τα προηγούμενα 24ωρα έρευνα στο αρχείο φωτογραφιών και video από τις κάμερες ασφαλείας που λειτουργούν στα διόδια της Εθνικής και Αττικής Οδού και εντόπισαν φωτογραφίες του ασημί Hyundai με αριθμό κυκλοφορίας ΥΗΤ 2959.

Με βάση αυτά τα στοιχεία, οι αστυνομικοί άρχισαν να σχεδιάζουν τις πιθανές διαδρομές που ακολουθούσαν οι Μαζιώτης και Ρούπα, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι διατηρούν κρησφύγετο στο Μαραθώνα, το Γραμματικό ή σε κάποια από τις γύρω περιοχές. Αλλωστε και το 2010, όταν γίνονταν οι έρευνες για την εξάρθρωση του «Επαναστατικού Αγώνα», το κρησφύγετο των δύο τρομοκρατών είχε εντοπιστεί στα Καλύβια.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι επίσημα οι αξιωματικοί τις ΕΛ.ΑΣ. απέφυγαν να αποκαλύψουν ότι κατάφεραν να αναπαραστήσουν τις διαδρομές του ασημί Hyundai βασιζόμενοι σε δεδομένα από κάμερες των διοδίων. Δήλωσαν ότι τις αστυνομικές έρευνες κατευθύνουν στη συγκεκριμένη περιοχή μαρτυρίες και πληροφορίες από ιδιώτες. Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. στο φωτογραφικό αρχείο των διοδίων να προηγήθηκε της σύλληψης Μαζιώτη. Κάτι που θα σήμαινε πως η αστυνομία έχει στα χέρια της ενδείξεις για τις κινήσεις Μαζιώτη όλο το προηγούμενο διάστημα. Αλλωστε, όπως αποκαλύφθηκε, λίγα 24ωρα πριν από την αιματηρή σύγκρουση στο Μοναστηράκι, οι κινήσεις του Μαζιώτη είχαν καταγραφεί από τις κάμερες στους σταθμούς των ΗΣΑΠ. Συγκεκριμένα, οι κάμερες είχαν «συλλάβει» τον τρομοκράτη στα Κάτω Πατήσια και τον Αγ. Νικόλαο δύο ημέρες πριν από τη σύλληψή του και για αυτό η Αντιτρομοκρατική έκανε εντατικές έρευνες στην ευρύτερη περιοχή των Πατησίων.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ