Επεισόδια στο Παρίσι από διαδηλώσεις για τη Γάζα: Αψήφησαν την απαγόρευση [εικόνες] - iefimerida.gr

Επεισόδια στο Παρίσι από διαδηλώσεις για τη Γάζα: Αψήφησαν την απαγόρευση [εικόνες]

Επεισόδια στο Παρίσι από διαδηλώσεις για τη Γάζα: Αψήφησαν την απαγόρευση [εικόν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

ιλιάδες συμμετείχαν στη διαμαρτυρία στο Παρίσι, ενώ κάποιοι πέταξαν πέτρες και μπουκάλια στα ΜΑΤ, που απάντησαν με δακρυγόνα.Διαδηλωτές στη Γαλλία συγκρούστηκαν με την αστυνομία σε διαδήλωση κατά τηε επέμβασης του Ισραήλ στη Γάζα. Παρά το γεγονός ότι έχουν απαγορευθεί οι διαδηλώσεις για τη Γάζα, χ

Η απαγόρευση επιβλήθηκε, όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν σε δυο συναγωγές σε μια παρόμοια διαδήλωση την περασμένη εβδομάδα.

Το Ισραήλ λέει ότι η χερσαία επίθεση στόχευε ένα δίκτυο από σήραγγες της ΧαμάςΤο Ισραήλ ξεκίνησε τις δραστηριότητές του στη Γάζα την Πέμπτη, όταν οι αεροπορικές επιδρομές απέτυχαν να σταματήσουν τις ρουκέτες της Χαμάς.

Περισσότεροι από 330 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τις 8 Ιουλίου, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

Κατά την ίδια περίοδο, τρεις Ισραηλινοί στρατιώτες και δύο ισραηλινοί άμαχοι σκοτώθηκαν, σύμφωνα με αξιωματούχους., ενώ αρκετοί Ισραηλινοί έχουν επίσης τραυματιστεί σοβαρά.

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι η απαγόρευση της διαμαρτυρίας του Παρισιού ήταν αναγκαία για τη διατήρηση της "δημόσιας τάξης" μετά τις συγκρούσεις του περασμένου Σαββατοκύριακου.Η απαγόρευση, η οποία θεωρήθηκε σπάνια στη Γαλλία, επικρίθηκε από μερικούς ακτιβιστές και το κόμμα των Πρασίνων.

Παράλληλα και στο Λονδίνο, χιλιάδες άνθρωποι έλαβαν επίσης μέρος σε μια διαμαρτυρία, ζητώντας να δοθεί ένα τέλος στις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα.

Επεισόδια στο Παρίσι από διαδηλώσεις για τη Γάζα: Αψήφησαν την απαγόρευση [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Επεισόδια στο Παρίσι από διαδηλώσεις για τη Γάζα: Αψήφησαν την απαγόρευση [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Επεισόδια στο Παρίσι από διαδηλώσεις για τη Γάζα: Αψήφησαν την απαγόρευση [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ