Η Fiat και η Chrysler γίνονται γερμανικές υπό τη σκέπη της Volkswagen; - iefimerida.gr

Η Fiat και η Chrysler γίνονται γερμανικές υπό τη σκέπη της Volkswagen;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά λέει ο σοφός λαός και αν μη τι άλλο κάτι γίνεται μεταξύ της VW και του νεόκοπου ομίλου των Fiat Chrysler.

Σύμφωνα λοιπόν με το έγκυρο γερμανικό περιοδικό Manager Magazin έχουν γίνει ήδη συνομιλίες οι οποίες και συνεχίζονται μεταξύ του μεγάλου αφεντικού του ομίλου της Volkswagen Ferdinand Piech και του επικεφαλής της Fiat και εγγονού του μεγάλου Gianni Agnelli, του John Elkann, για την εξαγορά της Fiat από τη γερμανική εταιρεία.Η οικογένεια Agnelli φέρεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αποφασισμένη να απεμπλακεί από την αυτοκινητοβιομηχανία, ειδικά σε μια περίοδο όπου η Fiat βρίσκεται στο ναδίρ, χωρίς γκάμα, χωρίς τεχνολογία αιχμής και με σωρεία προβλημάτων που επιζητούν λύση. Μάλιστα οι φήμες λένε πως οι Agnelli θέλουν να κρατήσουν μόνο τη Ferrari.

Από την άλλη μια τέτοια σύμπραξη θα εξυπηρετούσε ιδιαίτερα και τη VW, που επιπρόσθετα θα γινόταν αμέσως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής παγκοσμίως και με διαφορά. Κι αυτό όχι μόνο γιατί θα αποκτούσε την Alfa Romeo που είναι εδώ και χρόνια ο διακαής πόθος της, αλλά γιατί θα μπορούσε να εκμεταλλευθεί το δίκτυο της Chrysler στις ΗΠΑ για την εκεί εξάπλωσή της, που μέχρι στιγμής χωλαίνει σε αυτό ακριβώς το σημείο.

Ενδιαφέρον έχει πως από τις δύο πλευρές μόνο οι Ιταλοί έχουν διαψεύσει μέχρι στιγμής τις φήμες, ενώ οι Γερμανοί τηρούν σιγή ιχθύος. Μπορεί και να πανηγυρίζουν ακόμα για το Μουντιάλ...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αυτοκίνητο FIAT Chrysler Volkswagen
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ